02 / 05 / 2024

EMITT'e İzmir damgası!

EMITT'e İzmir damgası!

Ege'nin incisi İzmir, bu yıl 19'uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) Vali Mustafa Toprak başkanlığındaki 60 kişilik heyetle çıkarma yaptı. İ




İzmir, bu yıl 19'uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) Vali Mustafa Toprak başkanlığındaki 60 kişilik heyetle çıkarma yaptı.  İzmir  Valisi ve İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak başkanlığındaki heyette Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir Büyükşehir, Seferihisar, Karaburun belediyeleri ile Çeşme Turistik Otelciler Birliği ve SKAL yetkilileri yer aldı. 

Fuarda dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine İzmir tanıtımı yapıldı. İzmir'in Akdeniz kimliğini ön plana çıkaran Alaçatı ve Seferihisar evlerini çağrıştıran mavi renk ağırlıklı standı büyük beğeni topladı. Toprak, "İzmir'i ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerine anlattık. İzmir'in dünyadaki marka bilinirliğini artırmak amacıyla turizm fuarlarına katılımı önemli görüyorum. Turizm denilince akla İzmir geliyor. Sadece deniz turizmi de değil kültür turizminden, termal turizme kadar birçok turizm çeşidine ev sahipliği yapabiliyoruz. Burada İzmir çatısı altında tek elden, bütünsel bir tanıtım çalışması yapıyor olmak İzmir'in marka değerinizi artırıyor. Görev turizm sektörüne düşüyor. Bundan sonra Mart ayında Almanya'nın Berlin kentinde gerçekleşecek ITB Berlin Turizm Fuarı'na katılım sağlayacağız. Turizm sektörünü ve belediyelerimizi bu stant altında İzmir'i temsil etmeye davet ediyoruz" dedi. 


Menderes'ten mandalina ve nazarlık

Menderes Belediyesi'nin fuardaki standı büyük ili gördü. Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçenin önemli ürünleri arasında yer alan mandalinayı ziyaretçilere ikram edip, Menderes'teki boncuk ocaklarında yapılan nazar boncuklarından verdi. Gümüldür Mandalina Festivali'nin maskotu Mandi de furı renklendirdi. 


UNESCO adayı Efes

Selçuk Belediyesi EMITT'e "güçbirliği" yaparak katıldı. Selçuk Ticaret Odası, Turizm Müdürlüğü, Belediye ve Kaymakamlık güçlerini birleştirdi. Fuarda UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne aday olan Efes tanıtıldı. 


Çeşme'nin denizi ve plajları

Çeşme standı fuarın daha ilk günden yoğun ilgiyle karşılaştı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, "Bu fuar bizim için çok önemli, çünkü yazın konuklarımızın çoğu İstanbul'dan geliyor. O nedenle standımızı özel dizaynla gerçekleştirdik. Özellikle denizimizi ve plajlarımızı öne çıkardık. İstanbul'da bir Çeşme Gecesi düzenleyeceğiz" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön