28 / 04 / 2024

Emlak fiyatlarına evden çalışma dopingi!

Emlak fiyatlarına evden çalışma dopingi!

Gayrimenkul fiyatları yalnızca Türkiye’de değil dünya genelinde oldukça hızlı bir şekilde artıyor. Kovid-19 sürecinde yaşanan hızlı fiyat yükselişinin sebebini İngiltere Merkez Bankası (BoE) aktardı.



Gayrimenkul fiyatları yalnızca Türkiye’de değil dünya genelinde oldukça hızlı bir şekilde artıyor. Finans Gündem'de yer alan habere göre; Kovid-19 sürecinde yaşanan hızlı fiyat yükselişinin sebebini İngiltere Merkez Bankası (BoE) aktardı. BoE yetkilileri, İngiltere'de emlak fiyatlarındaki yükselişin evden çalışma sebebiyle ortaya çıktığını söyledi. 

İngiltere Merkez Bankası’nın tespitlerine göre, evden çalışmanın bir sonucu olarak daha fazla alan için daha fazla ödemede bulunmayı isteyen konut alıcılarının fiyatları yükselttiği ifade ediliyor. Türkiye'de de özellikle Ege, Akdeniz başta olacak şekilde tatil bölgelerinde müstakil konut fiyatları rekora koşuyor. Türkiye, emlak fiyatı yükselişi sıralamasında dünyada ilk üçte bulunuyor.

Emlak fiyatlarına evden çalışma dopingi!

EK BİR ODAYA DAHA İHTİYAÇ DUYULUYOR

Birçok ülkede olduğu gibi evden çalışmak zorunda kalanlar bir odayı ofis haline getirdikleri için daha geniş konutlara olan rağbet yükseliyor. Konutta ofise ihtiyacı olanların yanı sıra daha izole bir hayat devam ettirmek için müstakil konutlara olan talebin artması fiyatları yukarı çeken önemli sebeplerden görülüyor. Gelişmiş ülkelerde faiz oranlarının sıfıra yakın olması ve vadelerin uzatılması rağbeti ve fiyatları körüklüyor.

Salgın sonrası başlayan evde çalışma düzeninin önümüzdeki senelerde de süreceğine ilişkin beklentilerin konutları daha değerli hale getiriyor.

Son dönemde talepler bir miktar düşüşe geçse de bazı ülkelerin emlak vergisinde uyguladığı indirimlerin ve desteklerin devam etmesi durumunda talebin sene sonuna doğru yeniden artışa geçeceği belirtiliyor.

Emlak fiyatlarına evden çalışma dopingi!

MÜLK SAHİPLERİ FİYAT ARTACAK BEKLENTİSİNDE

KPMG İngiltere Gayrimenkul Bölümü Başkanı Jan Crosby, “Arzdan çok daha yüksek talep görüyoruz, mal sahipleri, fiyatların artmaya devam edeceği beklentisi içerisinde olan mülk sahiplerinin de isteksiz satıcı olması stokların azalmasına neden oluyor. Bu durum kısır bir döngü şeklinde devam ediyor. Üstesinden gelmek da zor olacak" açıklamasında bulundu.

2021'in ilk 7 ayında 1.5 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Konut fiyatları 3 büyük şehirde arttı!


Geri Dön