03 / 05 / 2024

Emlak Katılım'dan yastık altı altınlar için alternatif ürün: KAD-SİS

Emlak Katılım'dan yastık altı altınlar için alternatif ürün: KAD-SİS

Vatandaşın bankacılık sistemine sokmak yerine yastık altında tuttuğu altınlara alternatif yeni bir yatırım aracı tanıtıldı. KAD-SİS nedir, KAD-SİS adı verilen sistem nasıl işliyor, yatırımcıya nasıl kazandırıyor, işte merak edilen soruuların cevapları...



KAD-SİS SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR? İŞTE ADIM ADIM KAD-SİS

Açıklamaya göre, KAD-SİS ile işlem yapabilmesi için bankada Altın cari hesabın olması gerekiyor. Bankadaki Altın cari hesaba gram olarak 995/1000 saflıkta 24 ayar olarak transferi gerçekleştiriliyor. Hesaptaki altınlar beş iş günü bloke süresi sonrasında Altın Katılma Hesabı olarak değerlendirilebileceği gibi Türk lirasına da çevrilebiliyor.

Altın Değerleme Noktasında (ADN) yapılacak işlemlerin iptal edilmesi mümkün olmadığı için öncelikle Bilgilendirme Formunu okunması gerekiyor. Daha sonra TCKN’nin ADN yetkilisi ile paylaşılmasıyla işlemler başlıyor.

Altın toplama günlerini beklemeden Altın Toplama Noktalarından (ADN) hesaba altın yatırabilme imkanı sağlanıyor. Hafta sonları Altın Değerleme Noktaları- ADN aracılığı ile yapılan altın yatırma işlemleri gram olarak anında banka hesaplarında görüntüleniyor.

Altın hesapları, gerçek kişiler için 200 bin TL’ye kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesi sunuyor.

KAD-SİS Sisteminin özellikleri ise Çalınma veya kaybolma riski olmadan altın yatırımı yapma imkanı, kiralık kasa vb. saklama masraflarını ödememek, ücretsiz değerleme hizmeti ve hesap işletim ücreti olmadan hesapta saklama imkanı, müşteriler için alternatif yatırım olanağı sağlamak, banka üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde alım-satım ve birikim imkanı ve Banka şube altın günlerini beklemeden hesaba altın yatırabilme fırsatı" şeklinde açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön