27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO halka arzda yatırımcıya ıskonto planlıyor

Emlak Konut GYO halka arzda yatırımcıya ıskonto planlıyor

EMLAK Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz, kasım ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen halka arza ilişkin yapılan ön temaslarda yurtiçi bireysel yatırımcıya yönelik ıskontonun değerlendirildiğini söyledi



EMLAK Konut Gayrimenkul Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz, kasım ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen halka arza ilişkin yapılan ön temaslarda yabancı yatırımcı ilgisinin yüksek olduğunu, yurtiçi bireysel yatırımcıya yönelik ıskontonun da değerlendirildiğini söyledi. Iskonto rakamının çok yüksek olmayacağını söyleyen Demiröz, "Kasım sonuna kadar tamamlanacak. Avrupa'daki ve diğer Körfez'deki taleplere baktık, temaslar oldu. Çok başarılı geçti. Üç gün boyunca Londra'da dışarı çıkamadık o kadar büyük bir talep vardı. Körfez ülkelerini bayram öncesi bir daha ziyaret edeceğiz, daha sonra bayramda Avrupa ve Amerika'yı da planlıyoruz" dedi.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler

Halka arza büyük talep var Londra’da soluksuz çalıştık 

Emlak GYO’nun 1.5 milyar lira beklediği halka arzına yabancıların ilgisi büyük. Emlak GYO Yönetim Kurulu Üyesi Demiröz “Londra’daki yatırımcılara 3 gün dışarı çıkmadan tanıtım yaptık” dedi

Emlak GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat  Demiröz, kasım ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen halka arza ilişkin yapılan ön temaslarda yabancı  yatırımcı ilgisinin yüksek olduğunu, yurt içi bireysel yatırımcıya yönelik iskontonun da değerlendirildiğini söyledi. Demiröz halka arzla ilgili olarak şunları söyledi: “Kasım sonuna kadar tamamlanacak. Üç gün boyunca Londra’da dışarı çıkamadık o  kadar büyük bir talep vardı. TOKİ’yi yabancılar biliyor, gayrimenkul ve Türkiye’ye çok büyük ilgi  gösteriyorlar. Körfez ülkelerini bayram öncesi bir daha ziyaret edeceğiz, daha sonra bayramda Avrupa ve Amerika’yı da  planlıyoruz.”

YERLİ YATIRIMCIYA İSKONTO

Demiröz, halka arzın asgari yüzde 20’lik kısmının yüzde 10’u bireysel, yüzde 10’u da kurumsal  olmak üzere yurtiçinde yapılmasının planlandığını anlatırken, “Yurtiçindeki talep yüksek gelirse önceliğimiz  yurtiçindeki müşterilerimiz olacaktır” dedi. Halka arzda yurtiçinde bireysel yatırımcıya iskontolu satışı değerlendirdiklerini söyleyen Demiröz “Bir  iskonto düşünüyoruz, bu rakam çok yüksek olmayabilir. Onun kararını yönetim kurulu verecek, gelişmeler ve ön  talep gösterecek” dedi.

Soyak Park Aparts’ta fiyatlar 100 binden başlıyor

Soyak, İstanbul Halkalı 5 ay önce yapımına başladığı ‘Soyak Park Aparts’ projesini cuma günü satışa sunuyor. Soyak Grubu, Emlak GYO hasılat paylaşımı yöntemiyle 400 milyon lira değerinde geliştirdiği proje ile 3 yıl aradan sonra İstanbul’a yeniden dönüş yaptı.  2 bin 200 konuttan oluşan projenin satışa sunulan ilk iki etabında bin 121 daire yer alıyor. Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin yer alacağı projede, bahçeli dubleks ve teraslı çatı dubleksler de bulunuyor. Projede daire fiyatları 100 bin ile 400 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Bahçeli dubleks kent evleri ve teraslı çatı dublekslerin fiyatı 250 bin lira ile 650 bin lira arasında. Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel, ilk lansmanın ardından yaklaşık 25 bini bulan ön talep toplandığını söyledi. Çamlıbel, ayrıca enerji sektörüne de 3 yılda 1 milyar dolar yatırım yapılacağını belirtti.
Star


Geri Dön