29 / 04 / 2024

Emlak Konut Kayabaşı 5.Etap arsa ihalesine 1 milyar TL'lik teklif geldi!

Emlak Konut Kayabaşı 5.Etap arsa ihalesine 1 milyar TL'lik teklif geldi!

Emlak Konut'un İstanbul ve Ankara'da gerçekleşen iki ihalesinde de milyarlar havada uçuştu. Yenimahalle arsasına 1.2 milyar, Kayabaşı 5. Etap'a ise 1 milyar liralık teklif geldi..



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO),  Ankara  Yenimahalle ve İstanbul Kayabaşı 5. Etap ihalelerinin ikinci oturumu dün yapıldı. Her iki ihaleye de milyarlık teklifler geldi. Daha önce iptal edilen Kayabaşı 5. Etap ihalesinde en yüksek teklifi bu kez Tahincioğlu-Nida İnşaat Ortaklığı verdi. Şirket, arsa için 1 milyar 72 milyon 600 bin satış toplam geliri, Emlak Konut'a önerdiği yüzde 38'lik 407 milyon 588 bin liralık teklifle ihaleyi kazandı. Son oturumda toplam 9 firmanın teklif verdiği Kayabaşı 5. Etap arsası 103 bin 277 metrekare büyüklüğe sahip. Emsale esas inşaat büyüklüğü 118 bin 360 metrekare olan arsa, konut, ticaret ve park alanlarından oluşuyor. 


REKOR TEKLİF 

İstanbul'a rakip projelerle Anadolu'nun tüm illerine girmeyi hedefleyen Emlak Konut, Ankara'da tarihinin en yüksek teklifli ihalesini gerçekleştirdi. Yenimahalle ihalesinin ikinci oturumununda en yüksek teklifi 1 milyar 258 milyon 365 bin lira ile Pasifik Gayrimenkul Yatırım İnşaat - Çiftay İnşaat İş Ortaklığı verdi. Ortaklık, 4 milyar 194 milyon 550 bin TL ile arsa satışı karşılığı satış toplam geliri içinde rekor denebilecek en yüksek teklifle ihaleyi kazandı. 


FİYAT ARTINCA İHALE İPTAL EDİLDİ

Kayabaşı 5. Etap ihalesi bölge ortalamasının üzerinde fiyatla sonuçlandığı için Emlak Konut tarafından iptal edilmişti. İhaleyi 1 milyar 32 milyon lira toplam satış geliri üzerinden Emlak Konut'a yüzde 46.10 pay (475 milyon 752 bin lira) teklif veren Yıldızlar-HKM ortaklığı kazanmıştı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Fiyatlar bir anda birden üçe atlarsa, buna 'Dur' deriz " demişti.


Sabah


Geri Dön