28 / 04 / 2024

Emlak Konut Kayabaşı 6.etap ihalesine en yüksek teklif kimden?

Emlak Konut Kayabaşı 6.etap ihalesine en yüksek teklif kimden?

Emlak Konut GYO'nun, İstanbul Başakşehir Kayabaşı 6. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi bugün yapıldı. 12 teklifin verildiği ihaleye en yüksek teklif 75 milyon TL ile Artaş İnşaat'tan geldi...




Emlak Konut GYO'nun, İstanbul Başakşehir  Kayabaşı 6. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi bugün yapıldı. İhaleye 12 teklif geldi.


Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 6. Etap arsa satışı ihalesi kapsamında konut alanı imarlı 443 ada 44 ve 45 parseller ile  882 ada 1 parseller satışa çıkarıldı.


Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı 6. Etap arsa ihalesinde toplam arsa alanı 89 bin 246,72 metrekre, emsale esas inşaat alanı ise 119 bin 636,80 metrekare. Kayabaşı 6. etap için büyük firmalar tekliflerini sundu.



Park Mavera'nın yanı Avrupa Konutları mı olacak? 


Kayabaşı 6.etap arsa ihalesine en yüksek teklif Artaş'tan geldi. Avrupa Konutları sahibi Artaş İnşaat,Park Mavera 2. etabın yanında kalan arsa için Satış Toplam Geliri 300 milyon TL, Şirket Payı Toplam Geliri 75 milyon TL ile en yüksek teklifi verdi. Artaş İnşaat, 2. oturumda verdiği teklifle de arsayı alırsa, Park Mavera 2. etabın yanında Avrupa Konutları yükselecek.



Makro-Akyapı, Park Mavera'nın 3.etabı kaldı


Makro-Akyapı Ortaklığı, Başakşehir'de inşa ettiği Park Mavera projesinin 2. etabını önümüzdeki günlerde satışa çıkaracak. Park Mavera 2. etabın yanında kalan arsa için Makro-Akyapı Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri 250 milyon TL, Şirket Payı Toplam Geliri 50 milyon TL teklifte kaldı.


Makro - Akyapı Ortaklığı, 2. oturumda arsa için iyi bir teklif verirse muhtemelen, 2.etabın yanına 3. yeni bir etap gelecek.


Durmaz İnşaat - Egemen İnşaat Ortaklığı da, Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri 250 milyon TL, Şirket Payı Toplam Geliri 50 milyon TL teklifle Makro - Akyapı Ortaklığıyla 2. sırada yer aldı.


İhlas Yapı, Kayabaşı 6. etap için Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri 230 milyon TL, Şirket Payı Toplam Geliri 46 milyon TL teklifle 3. sırada kaldı. Eğer İhlas 2. oturumda sıkı bir teklif sunarsa, Kayabaşı'nda ilk projesi için yer almış olacak.


İhaleye tek başına katılan Mesa Mesken A.Ş.,  SatışToplam Geliri olarak, 150 milyon TL, Şirket Payı Toplam Geliri olarak 30 milyon TL teklif verdi. Mesa Mesken A.Ş ile aynı teklifi veren Biberci İnşaat - Deha Gayrimenkul Yatırım İş Ortaklığı, 4. sırada yer aldılar.


Sur Yapı Endüstri San. ve Tic. A.Ş. - Hatay Akpınar Mad. ve Yapı Malz. San. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri olarak 125 milyon TL, Şirket Payı Toplam Geliri olarak 25 milyon TL teklif sundu ve 5. sırada kaldı.


Başyapı İnşaat - Akkom Müh. İnşaat Ortaklığı, verdikleri satış toplam geliri rakamı 150 milyon TL, şirket payı toplam geliri 22 milyon 500 bin TL ve şirket payı gelir oranı yüzde 15 ile 6. sırada oldu.


Başakşehir'de Bulvar İstanbul projesini hayata geçiren Özülke İnşaat, ihaleye verdiği satış toplam geliri 100 milyon TL, şirket payı toplam geliri 20 milyon TL ve şirket payı gelir oranı yüzde 20 ile 7. sırada kaldı.


Zek-San İnşaat-Mayra İnşaat-Arkon İnşaat İş Ortaklığı ve Seha İnşaat-Fuzul Yapı-Necat İnşaat-Vefa Prefabrike Yapılar İş Ortaklığı da Özülke İnşaat ile aynı oranda teklif vererek, yedinci sırada kaldılar.


İhaleye en düşük teklif, Başakşehir'de  Evvel İstanbul ve Adım İstanbul projelerini hayata geçiren İntaya İnşaat - EYG Grubu - İntes İnşaat İş Ortaklığı'ndan geldi. İntaya-EYG-İntes İş Ortaklığı satış toplam geliri rakamı 100 milyon TL, şirket payı toplam geliri 15 milyon TL ve yüzde 15 oranında şirket payı gelir oranı ile sonda kaldı.


Emlak Konut GYO, İstanbul Başakşehir Kayabaşı 6. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı ihalesi 2. oturumu için tarih henüz belirlenmedi. 2. oturumun tarih ve saati ilerleyen günlerde netleşecek.


Teklif listesi için tıklayın



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön