29 / 04 / 2024

Emlak Konut yıl bitmeden erken ödeme indirimi yapacak mı?

Emlak Konut yıl bitmeden erken ödeme indirimi yapacak mı?

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO'nun her yıl düzenlediği erken ödeme indirimi kampanyası yıl bitmeden yeniden yapılacak mı? İşte detaylar...



Gayrimenkul sektörüne yön veren ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) her yıl erken ödeme kampanyası yapıyordu. 

Emlak Konut GYO'nun 2018 yılında düzenlediği erken ödeme kampanyası 7 Kasım'da başlamış ve 7 Aralık'ta sona ermişti. Yoğun talep nedeniyle kampanya 14 Aralık'a uzatılmıştı. 

Emlak Konut bu kapsamda bu yılın Mayıs ayında erken ödeme kampanyası başlattı. Kampanya 31 Mayıs 2019 tarihinde sona erdi. Peki Emlak Konut yıl bitemeden erken ödeme indirimi yapacak mı?

Emlak Konut GYO yetkilileri, gündemlerinde indirim kampanyasının olmadığını belirtti. Yıl bitmeden indirim kampanyası yapılmayacak. Emlak Konut'un 2020'de indirim kampanyası düzenlemesi bekleniyor. 

Emlak Konut erken ödeme indirimi kampanyası nedir?

İndirim kampanyası, daha önce Emlak Konut'a yatırım yapanları kapsıyordu. Kampanya kapsamında borcun tamamının kapatılması durumunda yüzde 35 oranında indirim yapılıyordu. Borcun yüzde 75'inin ödenmesi durumunda yüzde 26,5, yüzde 50'nin ödenmesi durumunda yüzde 17,50, yüzde 25'nin ödenmesi durumunda ise yüzde 7,75 oranında indirim uygulanıyordu. Ayrıca kampanyada borcun tamamını veya kısmi ödeme imkanı ve TÜFE'den sabite dönme kolaylığı da sunuluyordu.

Emlak Konut’tan borcunu erken ödeyene avantaj!

Emlak Konut erken ödeme indirimi kampanyası 2018 başladı!


Geri Dön