01 / 05 / 2024

Andromeda Plus'da gökyüzü vilları ve geniş bahçelerde yaşamak ayrıcalık!

 Andromeda Plus'da gökyüzü vilları ve geniş bahçelerde yaşamak ayrıcalık!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, enerji kaynaklarındaki azalmaya bağlı olarak, insanların çevre ve yeşil bilincinin giderek arttığı bir noktada, yeşil bina konseptinin kaçınılmaz bir hal aldığını açıkladı



Ağaoğlu Şirketler Grubu, bu yıl çevreci faaliyetlerini daha da hızlandırma yo¬lunda kollan sıvadı. Ağaoğlu, söz konusu yolda kendi konseptlerini ön plana alan, tü¬ketici ihtiyaçlarını ve beklentilerine göre projeler tasarlamayı kendine misyon edinen bir hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.Bu alanda İstanbul Ataşehir' de gerçekleştirdiği My Tovverland, Ağaoğlu'nun gerçekleştir¬diği en önemli projelerinden biri. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu, My Towerland'da toplam proje içinde yüzde 87'lik kısmın yeşil ana ayrıldığını bildirdi. Türkiye’deilk kez enerji ihtiyacının tamamım temiz enerjiden sağlayacaklarım belirten Grup, My Tovverland projesiyle bu konsepti başlattık-larını, bunun Türkiye için çok önemli bir sosyal sorumluluk olduğunu ifade etti.


Farkındalık oluşturacak


Ağaoğlu Şirketler Grubu, toplam 2535 dairenin bulunduğu ve yüzde 100 temiz enerji kullanılan 11 bloğun yer aldığı ve her biri müstakil kat bahçeli daireleriyle dikkat çeken İstanbul'un finans merkezi Ataşehir'deki My Tovverland'da konutların yıllık 36 milyon kilovat saate ulaşacak elektrik tüketiminin tamamının yenilenebilir enerjiden karşılanacağım kaydetti.


Grup, "Bu açıdan Ağaoğlu Enerji Grubu olarak yenilenebilir enerjilerde yatırımlarımız devam ediyor. Bu yaklaşımda bir inancın, bir felsefenin sonucu. En temelde hedefimiz: Ağaoğlu tarafından üretilen on binlerce konutun kullandığı enerjinin tamamının temiz enerjiden üreterek elde etmesini sağlamak" mesajını verdi. 2007 yılında enerji yatırımlarına başladıklarını ve yemlenebilir enerji kaynaklarına öncelik verdiklerim hatırlatan Grup yemlenebilir enerji alanındaki yatırımlarının dünya standartlarının öngördüğü çevre dostu yaklaşımları ortaya koymayı kolaylaştırdığını vurguladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu, "Bir kere sektöre öncülük ediyoruz. Türkiye'nin bir enerji havuzu var. Biz de o havuzu temiz enerji ile doldurmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla şu anda bütün şirket, ofis ve şantiyelerimizde kendi ürettiğimiz enerjiyi kul-lanıyoruz" açıklamasında bulundu.


Kojenerasyon sistemi


Halihazırda, inşaat, turizm ve enerji sektörlerindeki tüm faaliyetlerinde çevreye azami hassasiyet gösterdiğim belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu, "Bu sebepledir ki, Enerji Grubumuz enerji sektöründe yemlenebilir kaynaklara öncelik vererek yatırım yapmakta, İnşaat Grubumuz'un ürettiği konut projelerinin ısı/elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerjiden veya yüksek verimli kojenerasyon sistemleri ile karşılamak üzere çalışmalarını sürdürmektedir. İnşaat Gru-bumuz bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerde binalarm ısı yalıtımı için özel önlemler alarak ısı kaybım yüzde 50 oranında azaltmayı başarmıştır. Tasarlanan yaşam alanlarında spor alanlarının ve yeşil alanlarının büyük ve ihtiyaca cevap verecek şekilde olmasına büyük özen gösterilmektedir” ifadelerini kullandı.


Atasehir’deki Andromeda Plus


Andromeda Plus enerji tasarrufu dostu binalara verilen LEED sertifikası’na aday oldu. Deniz manzarasıyla şehre hakim bir konumda yer alan Andromeda Plus, yüksek katlarda yeşil ve doğal dokuyla iç içe yaşamaya olanak sağlayan kat bahçelerine sahip. Projenin üst katlarında yer alan gökyüzü villaları ve geniş bahçeleri ile villada yaşamaya keyfi sunuyor.


Kullanılan enerjinin tamamı yenilebilir


AĞAOĞLU Şirketler Grubu olarak yenilenebilir enerjide yatırımlara da devam ettiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkam Ali Ağaoğlu, ürettikleri konutlarda enerjinin tamamım temiz enerjiden üreterek elde etmek istediklerini vurguladı. Çevre Dostu Yeşil Binalar Demeği ile görüşmeler projelerimizde yeşil bina sertifikasyön süreçlerim başlatmayı hedeflediklerini belirten Ali Ağaoğlu, "Yeşil bina alanında farklı ve öncü olmak istiyoruz. Zaten bu alanda çalışmaların yapılması gerekliliği konusunda herkes hemfikir ama adım atmak gerekiyor” dedi.


Sözcü



Geri Dön