09 / 05 / 2024

Emlak krizine neden olan en büyük sorunlardan biri satış sözleşmeleri!

Emlak krizine neden olan en büyük sorunlardan biri satış sözleşmeleri!

Emlak sektörünün öncü isimlerinden Ali Özmen Safa’nın bir yıl önce yaptığı “Emlakta kriz kapıda” uyarısında haklı çıktığını söyleyerek krize neden olan sorulardan birinin sözleşmeler olduğunu belirtti.



Kıbrıs'ta emlak sektörde şu an birtakım sıkıntılar olduğunu fakat buna rağmen sektörün öncü isimlerinden biri olan Ali Özmen Safa'nın önerilerinin dikkate alınmadığını belirten  Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ziya Öztürkler, yaşanan emlak krizini değerlendirdi. 

EMLAK KRİZİ KAPIDA UYARISI YAPILMIŞTI!

Kıbrısstar'da yer alan habere göre; Öztürkler emlak krizi konusunda “Şu an emlakta arz ve talepten bahsediyoruz. Yaptığımız konut sayısının arz ile karşılaştırmasını yaptığımızda acaba ileride bir emlak krizi yaşanır mı dedik. Bunu yaklaşık 1 yıl önce Ali Özmen Safa görmüştü ve haklı çıktı. Bunların çok dikkatlice değerlendirilmesi gerekirdi.

Emlak krizine neden olan en büyük sorunlardan biri satış sözleşmeleri!

KRİZDEKİ EN BÜYÜK SORUN: SATIŞ SÖZLEŞMELERİ

Emlak alanındaki düzenlemeyi yaparken bu alanı da koruyarak ama bu ülkeyi de koruyarak adım Aatılması gerektiğine dikkat çeken Öztürkler: '' Yüzde yüz yasakçı bir zihniyetin doğru olmadığını düşünüyorum. Esas sıkıntının satış sözleşmeleri üzerinden olduğunu, satış sözleşmelerinin tapuya kaydı noktasında olduğunu, bazen yapılan sözleşmelerin 6-7’si iptal olunca burada bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.'' ifadesini kullandı.

HÜKÜMET ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Öztürkler bu konuyla ilgili kendilerinin de başlattığı ama sonlamadığı çalışmaların olduğuna vurgu yaparak ''emlakçıların kaydı ve taşınmaz mallarla ilgili bir çalışmaydı. Hükümet şu anda önemli bir çalışma ortaya koydu. Tabi komitede tüm alanlarla beraber tartışılıyor. İnşallah günün sonunda da tüm meclis ortak bir noktada buluşarak bu ülkenin geleceği için önemli bir yasaya imza atılmış olur.” dedi.

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışında kurallar değişiyor!

Kıbrıs ikiye bölündü: Emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırdı, Kuzey Kıbrıs'ta kriz var! 

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Geri Dön