28 / 04 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti bugün bitiyor!

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti bugün bitiyor!

2017 yılına ait emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Bugün içerisinde ödeme yapmayan vergi mükelleflerini vergi cezası bekliyor..



1 Kasım'da başlayan emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti ödemeleri bugün sona eriyor. Henüz ödeme yapmamış olan mükellefler, bugün mesai bitimine kadar ödemelerini yapabiliyor. 

 

Emlak ve çevre temizlik vergisi taksit ödemeleri ilçe belediyesinde yapılıyor. İsteyenler ödemelerini belediyeye gitmeden e-belediye sistemini kullanarak internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ayrıca PTT havalesi ile de vergi ödenebiliyor.

 

Emlak vergisini zamanında ödeyemeyenler..

 

Emlak vergisinin bugün içerisinde ödenememesi ve ödemenin Aralık ayına sarkması halinde vergi cezası uygulanıyor. 

 

Mükellefler vergi borcunu bir gün geç ödese bile aylık vergi cezasını ödemek zorunda kalıyor. Vergide aylık ceza yüzde 1.40 olup, gecikmenin yaşandığı her ay için bu bedel toplam vergi borcuna yansıtılıyor.

 

2017 yılında gayrimenkul satın alanlar..

 

Yıl içerisinde gayrimenkul satın alan kimseler bu seneki emlak vergisinden sorumlu olmuyor. Yeni maliklerin vergi borcu sorumluluğu edinim tarihini takip eden bir sonraki yılda başlıyor. Dolayısı ile 2017 yılında gayrimenkul satın alanların emlak vergisi mükellefiyeti 2018'de başlıyor. Ancak yeni satın alınan gayrimenkul için yıl sonuna kadar belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor.


5 soruda emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir?


Yıl içerisinde gayrimenkul satın alan veya kiralayan kimselerin çevre temizlik vergisi sorumluluğu ise kullanım tarihinden itibaren başlıyor. Buna göre 2017 yılının çevre temizlik vergisinin bu sene içinde ödenmiş olması gerekiyor.

 

7 soruda çevre temizlik vergisi 2.taksit ödemeleri!

 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön