27 / 04 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti yarın bitiyor!

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti yarın bitiyor!

2017 yılı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme dönemi yarın mesai bitiminde sona eriyor.



2017 yılı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemesi yarın sona eriyor. Vatandaşlar ödemelerini yarın mesai bitimine kadar belediyeden, gece sonuna kadar internet üzerinden yapabiliyor.

 

1 Aralık itibari ile yapılan ödemeler cezalı olarak tahsil ediliyor. Vergi ödemesi bir gün bile gecikmiş olsa aylık vergi cezası olan yüzde 1.40'lık oran da eklenerek vergi tahsilatı yapılabiliyor.

 

Emlak ve çevre temizlik vergisinde borç sorgulamaları da yine belediyeden yapılabiliyor. Belediyeye giderek, arayarak veya e-belediye sistemi üzerinden borç sorgulatılabiliyor.

 

2017 yılında gayrimenkul alanlar dikkat

 

2017 yılı içerisinde gayrimenkul alan kimselerin aldıkları gayrimenkulün 2017 yılı dahil emlak vergisi sorumluluğu eski malike ait oluyor. Alım-satım sırasında vergi borcunun sorgulatılmış olması faydalı oluyor.

 

Bu sene içinde gayrimenkul satın alan vatandaşların dikkat etmeleri gereken bir diğer nokta ise beyanname verilmesi. Yeni maliklerin emlak vergisi için yıl sonuna kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor.

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön