30 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksiti için son 7 gün!

Emlak vergisi 2. taksiti için son 7 gün!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinin 2. taksit dönemi Kasım ayı itibariyle başlamıştı. 30 Kasım itibariyle sona erecek emlak vergisi için son 7 gün bulunuyor...



Emlak vergisi 2. taksiti için son 7 gün!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinin 2. taksit dönemi Kasım ayı itibariyle başlamıştı. 30 Kasım itibariyle sona erecek emlak vergisi için son 7 gün bulunuyor. 


Hala 2. taksit borcunu ödememiş gayrimenkul sahiplerinin son 1 hafta içinde ödemelerini yapmaları gerekiyor. Aksi halde ödemenin bir gün bile gecikmesi halinde aylık vergi cezası uygulanıyor.


Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor. Örneğin emlak vergisi borcunuzun 150 TL olduğunu düşünelim gecikmenin yaşandığı her ay için 2,10 TL gecikme zammı uygulanacak.


Taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunan emlak vergisi bedelleri,  taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.


Emlak vergisi ödemek için mükellef kimlik belgesi ile birlikte belediyenin tahsilat veznelerine müracaat etmeleri yeterli oluyor.


Vergi ödemeleri internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisinin hafta sonu ödenmesi..

Bazı belediyeler vergi yoğunluğundan dolayı tahsilat için hafta sonu da açık olabiliyor. Bu konu için ilgili belediyeden bilgi alınması gerekiyor.


20 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön