27 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018! 

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018! 

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisinde 2. taksit dönemi bugün itibari ile başladı. Peki, emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018 ne zaman?



Ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisinde 2. taksit dönemi bugün itibari ile başladı. Emlak vergisi mükellefleri ilk taksitlerini Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 3 aylık dönemde ödemişti. İkinci taksitler için ise mükelleflerin önünde 1 ayları bulunuyor.

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenen verginin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisinin mükellefi oluyor. Ayrıca bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Emlak vergisi borcu ilgili ilçe belediyesinden ödeniyor. Belediyelerin hesabının bulunduğu banka şubeleri aracılığıyla ve PTT aracılığı ile de emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 30 Kasım 2018 olup, bu sürenin 1 gün bile aşılması halinde aylık vergi cezası uygulanıyor.

Emlak vergisi muafiyeti

Kanunen emlak vergisi ödemelerinden 200 metrekareden küçük tek meskene sahip ve geliri olmayanlar muaf tutuluyor. Muafiyet için ilçe belediyesine bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor.

Emlak vergisi oranları 2018

Emlak vergisi kanunda belirtilen ve yukarıda yer alan oranlar ile gayrimenkulün kayıtlı değerinin hesaplanması ile bulunuyor. Vergi, büyükşehirlerde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. 

Normal yörede    Büyükşehirde

Mesken    Binde 1    Binde 2

İşyeri    Binde 2    Binde 4

Arsa    Binde 3    Binde 6

Arazi    Binde 1    Binde 2


Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi başladı!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön