29 / 04 / 2024

Emlak vergisi en son ödeme tarihi!

Emlak vergisi en son ödeme tarihi!

Mal sahipleri tarafından her sene iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisini kim nasıl ödeyecek? Emlak vergisi en son ödeme tarihi ne zaman? İşte 2014 yılı emlak vergisi ödemeleri..



Emlak vergisi en son ödeme tarihi!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Mal sahipleri tarafından her sene iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisini kim nasıl ödeyecek? Emlak vergisi en son ödeme tarihi ne zaman?


Emlak vergisi için ödenecek bedel, sahip olunan taşınmaz malın rayiç bedeli üzerinden emlak vergisi oranın hesaplanması ile bulunuyor. 


Emlak vergisi oranları büyükşehirlerde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. 2014 yılına ait emlak vergisi oranları aşağıda sıralanıyor:


Emlak vergisi oranları 2014

Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Emlak vergisi en son ödeme tarihi:

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenecek verginin ilk taksiti en son 2 Haziran 2014 tarihinde ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.


Emlak vergisi için ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.



2014'te ev satanlar emlak vergisi ödeyecek mi?




Geri Dön