28 / 04 / 2024

Emlak vergisi hangi ay 2018?

Emlak vergisi hangi ay 2018?

Taşınmaz malını 2017 yılı içinde alan kimselerin emlak vergisi ödemeleri 2018'de başlıyor. Peki, emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emlak vergisi hangi ay 2018?



1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina (mesken ve işyeri), arsa ve arazi sahipleri emlak vergisi mükellefi oluyor. Verginin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Mülkiyet tiplerine göre; bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Taşınmaz malını 2017 yılı içinde alan kimselerin emlak vergisi ödemeleri 2018'de başlıyor. Peki, emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?


Emlak vergisi hangi ay 2018?

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için ödemeler ilk taksit dönemi içerisinde de yapılabiliyor. Vergide ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


Emlak vergisi oranları 2018

TürüNormal yöre Büyükşehir

MeskenBinde 1Binde 2

İşyeriBinde 2Binde 4

ArsaBinde 3Binde 6

AraziBinde 1Binde 2


Emlak vergisi ödemeleri

Emlak vergisi için ödemeler ilçe belediyesine yapılacak. İster belediyeye gidilerek tahsilat veznelerinde, ister internet ortamında e-belediye sistemi ile. 


Ancak günümüzde her belediye e-belediye sistemini kullanır vaziyette olmadığı için, sistemin önceden teyit edilmesi gerekiyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön