29 / 07 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son gün yarın!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün yarın!

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu 2014 yılına ait emlak vergisinin ilk taksit süresi yarın sona eriyor. Vergisini hala ödememiş olan mükelleflerin borcunu yarın ödemeleri gerekiyor..


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Emlak vergisi ödemeleri için son gün yarın!

Emlak vergisi mükellefi olan arsa, arazi, mesken ve işyeri sahiplerinin 2014 yılına ait vergisinin ilk taksit ödemeleri yarın sona eriyor.


Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


2014 yılında 31 Mayıs'ın haftasonuna denk gelmesi nedeni ile ödemeler 2 Haziran'da son buluyor. Ancak, kimi belediyeler bu haftasonu da veznelerini açık tutarak emlak vergisi ödemelerini kabul edebiliyor.


Bu nedenle, emlak vergisini son güne bırakmak istemeyen mükellefler bugün bağlı olunan belediye ile iletişime geçerek, açık olup olmadığını; vergi ödemesi yapılıp yapılmadığını sorgulayabilir.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor. Ayrıca belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, vergi ödemeleri internet üzerinden de yapılabiliyor.


Peki ne kadar emlak vergisi ödenecek?

Normal yöre oranları: 

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehir oranları: 

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6


Sıfır oranlı emlak vergisi..

Emlak vergisinde tek mesken muafiyeti bulunuyor. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip geliri kısıtlı olan taşınmaz sahipleri emlak vergisinden muaf tutuluyor. Muafiyet için belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor.


- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi beyannamesi nereye verilir?



Geri Dön