01 / 05 / 2024

Emlak vergisi taksitleri 2015!

Emlak vergisi taksitleri 2015!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene olduğu gibi 2015 yılında da ödemeleri gereken emlak vergisi için taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, 2015 yılında emlak vergisi taksitleri 2015 ne zaman ödenir? İşte yanıtı..



Emlak vergisi taksitleri 2015!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene olduğu gibi 2015 yılında da ödemeleri gereken emlak vergisi için taksit ödeme dönemi devam ediyor. Bu dönem içerisinde muafiyet hakkı bulunmayan tüm mal sahiplerinin vergi borcunu ödemesi gerekiyor.


Vergi borcu, gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor.


1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince sıfır oranlı emlak vergisi muafiyeti sadece meskenlere uygulanıyor. Sahip olunan işyeri, arsa ve araziler için emlak vergisi muafiyeti uygulanmıyor.


Vergiden muaf olmak için; 200 metrekareyi geçmeyen tek mesken sahiplerinin gelirinin olmaması gerekiyor. Bu kimselerden; ev hanımı, engelli, işsiz, dul, yetim, gazi ve emekliler belediyeye muafiyet için müracaat edebiliyor.


Muafiyet hakkı bulunmayanlar vergi borcunu senede 2 eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Peki, emlak vergisi taksitleri 2015 ne zaman ödenir?


Emlak vergisi taksitleri 2015:

Emlak vergisi 1. taksiti - Mart, Nisan ve Mayıs ayları.

Emlak vergisi 2. taksiti - Kasım ayı.


Emlak vergisi borcu geç ödeme..

Emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için %1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.


10 soruda emlak vergisi!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön