27 / 04 / 2024

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.



Emlak vergisi taksitli ödenir mi?


Emlak vergisi muafiyetinden yararlanamayan gayrimenkul sahipleri her yıl devlete emlak vergisi ödüyor. Tek sefer de ödeme seçeneği de bulunan emlak vergisi taksitli ödenir mi? İşte sorunuzun cevabı.


Emlak vergisi tek seferde ödenebileceği gibi 6 ayda bir 2 taksit olmak koşuluyla ödenebilir. Emlak vergisi söz konusu taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ödenir. Emlak vergisi ödeme noktaları ise şöyle; 


1) E-belediye hizmeti bulunan bütün belediyelerin kendi internet ve e-belediye sayfasından sicil numaranız, vergi numaranız veya T.C. kimlik numaranızla birlikte borcunuzu sorgulayarak emlak verginizi kredi kartınız üzerinizden ödeyebilirsiniz.


2) Emlak vergisi belediyelerin hesabına banka havalesiyle de ödenebilir.


3) Emlak vergisini posta çekiyle de ödemeniz mümkün.


 Emlak vergisinde indirim var mı? 


Emlak vergisi bazı koşullar altında indirimli olarak ödenebilir. Başvuru sahibi emekli veya geliri yok ise, birden fazla konutu yok ise ve söz konusu konutu sadece oturma amaçlı kullanıp kiralamıyorsa Emlak Vergisi kanunu'nunun 8. maddesine göre emlak vergisini indirimli olarak ödeyebilir. Ancak bu kişiler indirimli olarak ödeme yapabilmek için ilgili belediyelere durumlarını bildiren belge ile müraacat etmeleri gerekiyor. 


Emlak vergisi taksitli ödeme!

Emlak vergisi tarihleri!


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön