05 / 05 / 2024

Emlak vergisine esas arsa değerleri!

Emlak vergisine esas arsa değerleri!

Emlak vergisi için ödenecek vergi bedelleri, taşınmazların değeri üzerinden belli oranlarda hesaplanıyor. Büyükşehirlerde vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. İşte emlak vergisine esas arsa değerleri..



Emlak vergisine esas arsa değerleri!

2014 yılında yeniden takdir edilen arsa değerleri ile Maliye ve Bayındırlık Bakanlıklarınca müştereken belirlenen bina inşaat metrekare bedelleri üzerinden vergi değerleri yeniden belirleniyor. Belirlenen değerler üzerinde de Belediyelerce emlak vergisi tarh ediliyor.


Emlak vergisi için ödenecek vergi bedelleri, taşınmazların değeri üzerinden belli oranlarda hesaplanıyor. Büyükşehirlerde vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisine esas arsa değerleri..

Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


1. Arsa emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip bir arsanın emlak vergisi oranı binde 3'tür. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi bedeli 150 TL'dir.


2. Arsa emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip arsanın emlak vergisi oranı binde 6'dır. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi bedeli 300 TL'dir.


Vergi ödemeleri her sene iki eşit taksit halinde yapılıyor. Verginin ilk taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödeniyor. Vergi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor.


2014 yılı Emlak vergisi ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön