13 / 09 / 2024

Emlakçılar 15 Eylül için hazır! 20 bin emlakçı yetki belgesi için başvuru yaptı!

Emlakçılar 15 Eylül için hazır! 20 bin emlakçı yetki belgesi için başvuru yaptı!

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, emlakçıların, 15 Eylül'de uygulamaya alınacak olan doğrulanmış ilan düzenlemesi için hazırlıklarını tamamladığını açıkladı. 


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, konutta "doğrulanmış ilan" düzenlemesine yönelik değerlendirmede bulundu. Taylan, emlakçıların, 15 Eylül'de uygulamaya alınacak olan doğrulanmış ilan düzenlemesi için hazırlıklarını tamamlandıklarını belirtti. 

DOĞRULANMIŞ İLAN DÜZENLEMESİ 15 EYLÜL'DE UYGULANMAYA BAŞLIYOR 

Sektör temsilcileri olarak uygulamayı desteklediklerini belirten Taylan, elektronik ilan doğrulama sisteminin 15 Eylül'de uygulanmaya başlayacağını ancak düzenlemenin 1 Ocak 2025'e kadar zorunlu olmayacağını ifade etti.

Emlakçılar olarak gerekli çalışmaları yaptıklarına işaret eden Taylan, "Türkiye'nin dört bir yanında bulunan odalarımız, komitelerimiz, Ticaret Bakanlığına bağlı ekiplerimiz gerekli açıklama ve kamu spotlarıyla sürece dair hem tüketicileri hem de esnafımızı bilgilendirdi.

Dolayısıyla emlak ofislerimiz konu hakkında yeterince bilgiye sahip ve düzenlemeyi uygulamak için hazır." değerlendirmesini yaptı.

Emlakçılar 15 Eylül için hazır! 20 bin emlakçı yetki belgesi için başvuru yaptı!

EKSİKLER GİDERİLEREK ZORUNLU HALE GETİRİLECEK

Taylan, 1 Ocak 2025'e kadar düzenlemedeki eksiklerin tespit edileceğine dikkati çekerek, bu süreçte de tüketicilerin ve esnafın teknik bakımdan zorlandığı yönlerin Bakanlıkça inceleneceğini söyledi.

Taylan, yeni yılda, doğrulanmış ilan uygulamasında oluşabilecek eksikliklerin giderilerek, düzenlemenin tamamen zorunlu hale getirileceğini belirtti. 

Emlakçılar 15 Eylül için hazır! 20 bin emlakçı yetki belgesi için başvuru yaptı!

EMLAK SİTELERİ ALT YAP ÇALIŞMALARINI  HAZIRLIYOR

Emlak sitelerinin de gerekli altyapı çalışmalarını yaptığını belirten Taylan, "Siteler altyapı çalışmalarını yaptılar. Bazı emlak ilan portalları bu düzenlemenin müşteri kaybına yol açacağını düşünüyorlar ancak herkes bu düzenlemeyi uygulamak zorunda.

Bakanlığın çok ciddi yaptırımları olacak. Benim aldığım bilgide de bütün emlak portalları altyapısını hazırladı." ifadelerini kullandı.

20 BİN EMLAKÇI BAŞVURU YAPTI

Taylan, düzenlemeyle yetki belgesi olmayan emlakçıların, emlak portalları üzerinden ilan veremeyeceğini anımsatarak şunları söyledi: 

"Şu an 70 bin düzeyinde Bakanlıktan yetki belgesi almış emlakçımız var, 20 bin emlak ofisi de yetki belgesi almak için müracaat etti.

Dolayısıyla beklentimiz yıl sonuna kadar yetki belgesi almış emlakçı sayının 90 bin düzeyine ulaşması yönünde.  Son zamanlarda eğitimlere katılım ve müracaata da baktığımızda bu işin çok hızlandığını görüyoruz.  Hızlı bir şekilde emlakçılarımız yetki belgesi almak için uğraş veriyorlar." dedi. 

Bakan Bolat'tan ev sahiplerine ve emlakçılara uyarı: Emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi nasıl uygulanacak? 

Emlak sektörünede yeni dönem 4 gün sonra başlıyor! 

Kiralık ev ilanları 15 Eylül'de değişiyor! Kiralık ilanları nasıl verilecek? Doğrulanmış ilan düzenlemesi nedir?

Geri Dön