15 / 05 / 2024

Emlakçılardan "Kanunumu İstiyorum" kampanyası!

Emlakçılardan

Emlak sektörü, piyasada ciddi kargaşa yaşanması nedeniyle "Emlak Müşavirleri Yasa Tasarısı"nın yasalaşması için kamuoyu oluşturmaya çalışıyor



Emlak sektörü, bir türlü yasasına kavuşamamanın sıkıntılarını yaşıyor.  İzmir  Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği Genel Başkam Recep Akgün, emlak piyasasında ciddi kargaşa yaşandığını iddia ederek "Türkiye genelinde kayıtlı olan emlakçi sayısından 2 misli daha fazla korsan emlakçi var" dedi. İstanbul'da kurulu ve başkanlığını Adnan Yeşiltaş'ın sürdürdüğü Marmara Emlak Müşavirleri Derneği de geçen yıl başlattığı "Kanunumu İstiyorum" kampanyasında "Emlak Müşavirleri Yasa Tasarısı"nı Meclis'ten geçirmek için kamuoyu oluşturuyor.

İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Akgün, "Emlak müşavirliği yasasının 1960'lı yulardan bu yana çıkamadığını, çeşitli sebeplerle rafa kaldırıldığını" ifade ederek, şunlan kaydetti:

 "Yaşanan sıkıntılar, bankalar gibi bazı kurumların ve tüketicilerin dikkatinden kaçmamış ve fırsata dönüştürülmüştür. Birçok insan da emlakçiliği bırakıp, ofisi kapatıp cep telefonu ve internet üzerinden korsan emlakçiliğe başladı. Türkiye'de kayıtlı olanlardan 2 misli daha fazla korsan emlakçi var. En büyük destekçileri kapıcılar, apartman yöneticileri, muhtarlar, avukatlar, bakkallar, manavlar ve mesleği emlak komisyonculuğu olmayan başka meslekle iştigal edenlerdir. Korsan iş yapanlar suç işliyor. Yakalanmaları halinde büyük rakamlarda vergi cezalarıyla karşı karşıya kalırlar."
Cumhuriyet


Geri Dön