07 / 05 / 2024

Emlakçılardan 'online ilan siteleri'ne erteleme çağrısı!

Emlakçılardan 'online ilan siteleri'ne erteleme çağrısı!

Online ilan sitelerine ayda 2 ila 3 bin yılda ise 100 bin TL ödeme yaptıklarını belirten emlakçılar, ödemelerin 3 ay ertelenmesini, aboneliklerin dondurulmasını ve belli bir dönem ücret alınmamasını talep ediyor.




Online ilan siteleri koronavirüs salgını sebebiyle işleri durma noktasına gelen emlakçılara yeni sözleşmelerinde yüzde 20 oranında zam yaptı. Sabah gazetesinden Seda Tabak'ın haberine göre, yöneticilerden hiçbir dönüş alamadıklarını belirten emlakçılar, “Bankalar bu dönemde 3 ay öteleme yaptı. Aynı şeyi ilan sitelerinden beklerken, bu ay sözleşmelere yüzde 20 zam yaptılar. Zamla ödediğimiz rakam iş yeri kiramızı geçiyor. Bu resmen fırsatçılıktır” diye konuştu.

Ayda 2 ila 3 bin yılda ise 100 bin TL ödeme yaptıklarını belirten emlakçılar, ödemelerin 3 ay ertelenmesini, aboneliklerin dondurulmasını ve belli bir dönem ücret alınmamasını talep ediyor.

Emlakçılardan online ilan siteleri ne erteleme çağrısı!

Taleplerinin karşılanmaması durumunda sözleşmelerini iptal edeceklerini dile getiren emlakçılar, ilan sitelerinden bütün ilanlarını çekip kendi web sitelerini kurmayı planlıyor. stanbul Emlakçılar Odası Başkanı Aşa, online sitelere yapılan aylık ödemelerle emlak ofislerinin kendi site tanıtımlarını yapacaklarını dile getirdi. Aşa, "Zor zamanda onların da ellerini taşın altına koymalarını istiyoruz. Çünkü bu süreçte işlerimiz durma noktasına geldi. Bizler süreci en az hasarla atlatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gelirlerinin yüzde 90'ını emlakçılar oluşturuyor. Onlar da elini taşın altına koyarsa gelirlerini yine bizlerden sağlayacaklar" dedi.

Emlakçılardan online ilan siteleri ne erteleme çağrısı!

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş da konuyla ilgili olarak "Covid 19 salgını dolayısıyla oluşan tabloda ofislerimizden asgari telif almama kararı almıştık. Nitekim tablo ortada. Bu durumda herkes paydaşlarını koruyup kollamalı. Bu anlamda emlak ilan sitelerine de görev düşüyor. Mevcut piyasa koşullarını anlayacaklarını ümit ediyorum" dedi.

 

Emlakçılar 'online ilan siteleri'ni boykot hazırlığında!


Geri Dön