30 / 04 / 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü il il KPSS’siz personel alacak! Başvuru tarihi ve şartlar belli oldu! Hemen bir göz atın!

Emniyet Genel Müdürlüğü il il KPSS’siz personel alacak! Başvuru tarihi ve şartlar belli oldu! Hemen bir göz atın!

Emniyet Genel Müdürlüğü KPSS şartı olmadan personel alımı yapacak. İşte başvuru şartlarına dair detaylar!



POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMINA BAŞLADI!

Polis Akademisi Başkanlığı, eksikliğini gidermek amacıyla personel alımı yapacağını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak olan personel alımları, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, İç Güvenlik Fakültesi, Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Bölümü, Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi, Rize POMEM, Kırıkkale PMYO, Bayburt POMEM ve Bilecik POMEM birliklerine dair olacak.

Bu alımlar ile Polis Akademisi'nin görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirmesi için nitelikli personel alımı yapılacak. Adayların, belirlenmiş kriterleri sağlamaları ve başarılı olmaları halinde, polis teşkilatının farklı birimlerinde görev yapma olanağına kavuşacaklar. Polis Akademisi Başkanlığı'nın yapacağı bu personel alımı, genç ve nitelikli adayların polis teşkilatına alımlarını sağlamayı amaçlıyor.

BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Polis Akademisi Başkanlığı, eksikliği karşılamak için öğretim elemanı alımı yapılacak. Alımlar çerçevesinde 1 doktor öğretim üyesi ile 26 öğretim görevlisi ve 1 araştırma görevlisi unvanında personel alımı yapılacak. Başvuru yapmak isteyenlerin belirlenmiş olan şartları taşıması gerekmektedir. İşte o şartlar;

  • Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen kriterleri yerine getirmek için yapılan güvenlik soruşturmasında Devlet Memuru olmasına engel teşkil edecek bir durumunun olmaması gerekmektedir,
  • Erkek adaylar için askerlik ile bir bağının bulunmaması,
  • Sağlık sorununun olmaması gibi şartlar yer alıyor. Ayrıca, araştırma görevlisi kadrosuna başvuruda bulunulması için de giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarı ile adayların 35 yaşını doldurmamış olmalıdırlar.
  • Polis Akademisi Başkanlığına yapılacak öğretim elemanı alımları, belirlenen atama ve yükseltme şartları çerçevesinde gerçekleştirilecek. Başvurular, 11 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla başlayacak ve en son tarih olarak da 25 Mayıs 2023 belirtilmiştir. Başvurular, POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE Ankara/Gölbaşı) adresine yapılması gerekir.

Geri Dön