29 / 04 / 2024

Emre Belözoğlu'nun Çeşme'den aldığı arsaya iki farklı yorum!

Emre Belözoğlu'nun Çeşme'den aldığı arsaya iki farklı yorum!

Futbolcu Emre Belözoğlu'nun "tarihe attığı çalım"la ilgili haberi ses getirdi. Prof. Erkanal, "İnşaat durmalı", Çeşme Müze Müdür Vekili Gonca Şen ise "Sorun yok" diye konuştu




Yeni Asır'ın Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Emre Belözoğlu'nun Çeşme'de ikiz villa inşaatı yapmak için 3. derece arkeolojik SİT alanında "tarihe attığı çalım"la ilgili haberi ses getirdi. Arsada tarihi eser kalıntıları çıkınca Belözoğlu'nun inşaatı temel kazmak yerine çelik kontrüksiyonlar üzerine yapmaya başlamasına uzmanlardan değişik tepkiler geldi.


İnşaat hemen durmalı

Türkiye'nin önde gelen arkeologlarından biri olan ve Urla Limantepe kazılarını yürüten Prof. Dr. Hayat Erkanal, bölgenin Çeşme Müzesi sorumluluğunda olduğuna dikkat çekti. İnşaatın hemen durdurulması gerektiğini belirten Erkanal, "Arkeolojik bir buluntu çıktığında inşaat durmalı. Çelik kontrüksiyonların üzerinde inşaatın yükselmesi yetmez. Gerekli sondaj çalışmalarının tekrar yapılması ve incelenmesi gerekir. Bu durumda en önemli pay Çeşme Müzesi'ne düşüyor" dedi.


Denetimler yapılıyor 

Çeşme Müzesi Müdür Vekili Elif Gonca Şen ise, inşaatın tarihi eser kalıntılarına zarar vermemesi için gerekli denetimleri yaptıklarını söyledi. Şen, "Buradaki inşaatın projesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. İnşaata izin veren de kurul. Biz denetimlerini yapıyoruz. Şu ana kadar tarihi eser kalıntılarının zarar görmesi sözkonusu değil" dedi. Bunun Çeşme'de bu şekilde takip ettikleri tek inşaat olduğunu dile getiren Şen, inşaatla ilgili mevzuata aykırı bir durumun olmadığını dile getirdi. 



Yeni Asır


Geri Dön