29 / 04 / 2024

Emre Çamlıbel: Gayrimenkul sektöründe 2015, 2014'ten daha iyi geçecek!

Emre Çamlıbel: Gayrimenkul sektöründe 2015, 2014'ten daha iyi geçecek!

Soyak Holding CEO'su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel "Avrupa ve ABD ekonomilerinin toparlanması, petrol fiyatlarını düşmesi gibi sebeplerle 2015,2014'ten daha iyi geçecek" dedi.



SOYAK'ın "Recycled Art' sponsoru olarak katıldığı 14. Gayrimenkul Zirvesinde Soyak Holding CEO'su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel gayrimenkul sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. 


Dr. Çamlıbel, artık sınırların kalktığını ve ürünlerin global ekonomiye entegre olduğunu vurgulayarak "Avrupa ve ABD ekonomilerinin toparlanması, petrol fiyatlannı düşmesi gibi sebeplerle 2015.2014'ten daha iyi geçecek" dedi. Çamlıbel, gayrimenkul gibi rakamların konuşulduğu gündeminin çok yoğun olduğu bir zirveye sanatla katkıda bulunduklan için de mutlu olduğunu belirtti. 2014'te ilk 6 ayda yaşanan olumsuz durumun ikinci 6 ayda düzeldiğine dikkat çeken Çamlıbel, Ukrayna ve Suriye'deki olumsuzluklar ve risklerin azaldığım, ABD ve Avrupa ekonomisi toparlanması ve petrol fiyatlannın düşmesi gibi nedenlerle iç talebin canlandığını dile getirdi, ikinci 6 ayda gayrimenkul sektöründe satışların programlananın da ötesine geçtiğini belirten Çamlıbel, Mütekabiliyet Yasası ile yabancıya saüştan sağlanan 3.5 milyar dolar yatırımın önümüzdeki sene 5 milyar dolan bulabileceğini de paylaştı. 2014'Un konut satışlannın 1 milyon 50 bin mertebesiyle 2013'ü yakalanacağını belirten Çamlıbel, sektörün yılı iyi kapatacağını belirtti. 


ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE ÖNEMLİ ADIM 

Orta vadeli program ve 10. Kalkınma Programı'nın da 2015 hedeflerini ortaya koyarken gelecek yıl için iyi sinyaller verdiğini belirten Çamlıbel; "Binalarda eneri verimliliği ve ısıtma sistemleri ile ilgili bilgilendirici birimlerin oluşturulması önemli bir adım" dedi. Gayrimenkul Sektörü kapsamında 3 farklı derneğin işbirliği ile gerçekleştirilen algı araştırmasını değerlendiren Çamlıbel şunları söyledi: "Sektör istihdama katkıda bulunan, gelişen ve büyüyen, toplumun yaşam kalitesini arttıran ve ekonomide strate;ik öneme sahip bir sektör olarak görülmekte. Ancak, sektörün gelişmeye açık alanlan ise itibar, saygınlık, etik ve şeffaflık ve araşürmacılık olarak görülüyor." 

Hürriyet Ek


Geri Dön