28 / 04 / 2024

Emre Çamlıbel: Konut sektöründe talepte canlanma var!

Emre Çamlıbel: Konut sektöründe talepte canlanma var!

SOYAK Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel, "Avrupa ve ABD ekonomilerinin toparlanması, petrol fiyatlarım düşmesi gibi sebeplerle 2015, 2014'ten daha iyi geçecek" dedi...



SOYAK Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel, "Avrupa ve ABD ekonomilerinin toparlanması, petrol fiyatlarım düşmesi gibi sebeplerle 2015, 2014'ten daha iyi geçecek" dedi. Gayrimenkul sektörünü değerlendiren Soyak CEO'su Emre Çamlıbel şunları söyledi: 


RİSK AZALDI: 2014'te ilk 6 ayda yaşanan olumsuz durum ikinci 6 ayda düzeldi. Ukrayna ve Suriye'deki olumsuzluklar ve riskler azaldı. ABD ve Avrupa ekonomisi toparlanması ve petrol fiyatlarının düşmesi gibi nedenlerle ülkemizde de iç talep canlandı. Mütekabiliyet Yasası ile 3,5 milyar dolarlık yabancı yatırımın önümüzdeki sene 5 milyar doları bulabilir. 

ŞEFFAKLIK VURGUSU: Türk gayrimenkul sektörünün gelişmeye açık alanları itibar, saygınlık, etik ve şeffaflık, yenilikçilik ve araştırmacılık ile nitelikli iş gücü hususları olacak. 

YENİ PROJE YOLDA: 3 yılda 5 bin konutlu portföyün inşasını ve satışım tamamladık. İstanbul'da da bahar aylarında orta kesime hitap edecek yeni bir projeye başlayacağız. 


Sözcü


Geri Dön