14 / 05 / 2024

Emre çamlıbel: Halkalı'ya değer katacağız!

Emre çamlıbel: Halkalı'ya değer katacağız!

Soyak Holding CEO'su Emre çamlıbel, 'Fonksiyonel bir tasarımı olan Halkalı projemizde 100 bin TL'den başlayan konutlarımız büyük ilgi görecek' diyor



Bugüne kadar 50 bin aileyi ev sahibi yapan Soyak, inşaat sektörünün önemli markalarından. 'Site' anlayışını sektörde ilk uygulayan firmalardan olan Soyak'ın İstanbul Halkalı'daki 2 bin konutluk projesinin bu ay satışa çıkacağını söyleyen Soyak Holding CEO'su Emre çamlıbel, 'Fonksiyonel bir tasarımı olan Halkalı projemizde 100 bin TL'den başlayan konutlarımız büyük ilgi görecek' diyor.Yaklaşık 50 yıl önce gayrimenkul alanında faaliyete başlayan Soyak Holding, bugün enerji, gayrimenkul, beton,çimento, döküm olmak üzere dört ana sektörde 14 şirketle çalış malarını sürdürüyor. Site anlayışını ilk uygulayan firmalardan biri olması Soyak'ın en önemli artılardan. Bugüne kadar 50 bin aileyi konut sahibi yaptıklarını söyleyen Soyak Holding CEO'su Emre çamlıbel, Soyak projelerinin sağladığı katma değerle, aynı zamanda gelecek için önemli bir yatırım aracı olduğunu belirtiyor.  İzmir  Karşıyaka'da satışları devam eden 2 bin 250 konutluk Soyak Siesta projesinin yanı sıra İzmir Zeytinalanı'nda 232 bahçeli evden oluşan projenin devam ettiğini belirten çamlıbel, 'İstanbul Halkalı'daki 2 bin konutluk yeni projemizin satışlarına bu ay başlıyoruz 'diyor.

Soyak'tan kısaca söz eder misiniz Ne tip konutlar üretiyorsunuz, bugüne kadar kaç konut ürettiniz

Soyak Holding, 49 yıl önce gayrimenkul alanında başladığı faaliyetlerini bugün gayrimenkul, enerji, beton,çimento, döküm olmak üzere dört ana sektörde sürdürüyor. Bu alanlarda proje ve yatırımlarına devam eden toplam 14 şirketimiz bulunuyor.Gayrimenkul alanında 'Sürdürülebilir Yaşam' anlayışıyla sektöre öncülük eden projeleri hayata geçirdik. Site anlayışını uygulayan ilk şirketlerden biri olarak yarattığımız Soyak Göztepe sitesiyle sektöre yenilik getirdik. Soyak, bugüne kadar yaklaşık 50 bin aileyi ev sahibi yaptı. Soyak projelerinde modern yaşama uyum sağlayan yenilikçi yaklaşım, alan kullanımında fonksiyonelliği; sağlıklı ve mutlu bir sosyal yaşamı destekleyen tesisleri öne çıkarıyor. Projelerimizde enerji tasarrufu ve enerji verimliliği ekseninde yer alan doğa dostu uygulamalarımız, hem çevreye hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor.Soyak projeleri sağladığı katma değerle, aynı zamanda gelecek için önemli bir yatırım aracı. Özellikle yabancı yatırımcının da yükselen ilgisi sonucunda, TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin Soyak projelerinin yatırım değeri ile ilgili olarak yaptığı konut araştırması raporuna göre; İzmir ve İstanbul'da, Soyak projelerinin; bulunduğu bölgenin değerini de artırdığı ortaya çıktı. Araştırma sonuçlarına göre, Soyak projelerinin tercih edilme nedenlerinde Soyak markasının yarattığı artı değer önemli rol oynuyor. Markanın itibarlı bir imaja sahip olmasındaki etkenler ise; konutların hem yerli hem yabancı yatırımcı açısından prim değerinin yüksek olmasının yanı sıra, yaşamak için konut sahibi olanlar için de güvenli, ulaşımı kolay ve sosyal donatılar açısından sektöründe önemli farklılıklar yaratması.

Yeni projeler var mı Bunların fark yaratan tarafları var mı

Bu ay başında satışa sunduğumuz İstanbul Halkalı'daki 2 bin konutluk yeni projemiz, Soyak kalite anlayışı ve uygun ödeme koşullarına sahip. 100 bin TL'den başlayan fiyatlarla fonksiyonel tasarımı barındıran Halkalı projemizin de yoğun ilgi göreceğine inanıyoruz. İzmir, Karşıyaka'daki 6 etaptan oluşan 2 bin 250 konutluk Soyak Siesta projemizin satışları da hızla devam ediyor. İzmir'lilerden gelen yoğun talep üzerine projenin dördüncü etabı 1 yıl öne çekilerek satışa sunuldu. Böylelikle 6 etaptan oluşan projede 1,5 yılda satışa sunulan etaplarla yolun yarısı tamamlandı. Soyak, bu projede de uygun ödeme seçenekleri sunarak müşterilerinin yanında yer almaya devam ediyor. İzmir'de Zeytinaala'nı 40 bin metrekare alan üzerinde 232 bahçeli evden oluşan projemiz için çalışmalarımız sürüyor.

2010 yılı nasıl geçti ve 2011 yılı tahmininiz nedir

2010 yılında, tüketici güven endeksi ve kapasite kullanım oranlarındaki artışla hareketlenen ekonomi, gayrimenkul sektörüne de olumlu yansıdı. Diğer yandan alman daire ruhsat adedi artışı sürüyor. Bütün bu dinamikler sektör için 2011'in daha da iyi bir yıl olacağına işaret ediyor. Finansal sağlamlığı ve kurumsal yapısı ile marka güvenilirliğini ve itibarını ispatlamış firmaların projeleri, gelecek yatırımı olarak tercih edilmeye devam ediyor. Soyak Topluluğu olarak, önümüzdeki dönemde de sağlıklı bilançomuzu ve kuvvetli nakit durumumuzu korumak, en öncelikli hedefimiz. Önümüzdeki dönemde de her zaman olduğu gibi, üst düzey kaliteyi, uygun ödeme koşullarıyla müşterilerimize sunmaya devam ederek, modern yaşamın yükünü hafifleten doğa dostu projelerimizi hayata geçireceğiz.

Sektörün deneyimli oyuncusu olarak, bize sektörün bir analizini yapabilir misiniz

GYODER raporu verileri sektördeki genel tabloyu ortaya koyuyor. Rapora göre, Türkiye'de 2010-2015 yıllan arasında hane halkı artışı, yenileme ve kentsel dönüşüm kaynaklı olmak üzere toplam konut ihtiyacının 3,4 milyon adet olması bekleniyor. 2010-2015 yılları arasında ortalama yüzde 4-4,5 ekonomik büyüme varsayımı altında, konut kredilerinin 2015 yılında baz senaryoya göre 124 milyar TL'ye ve GSMH'nin yüzde 7,5'ine ulaşması öngörülüyor. İs tanbul ofis piyasasında ise orta vadede ofis talebi ve arzında istikrarlı bir artışın yaşanması, toplam stokun 2013 yılında 3,45 milyon metrekareye çıkması bekleniyor.Türkiye'de İstanbul, İzmir, Ankara,  Adana  gibi büyük şehirlerde, gelişme potansiyelinin yüksek olduğu bölgeler, gayrimenkul yatırımlarının da en yoğun olduğu yerler arasında bulunuyor. Bu şehirlerde öne çıkan yeni çekim merkezleri, gayrimenkul yatırımları için katma değer sağlıyor. Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında yer alan Kartal, hızlı gelişimiyle önümüzdeki dönemde önemli bir merkez olmaya aday. Soyak'ın da doğru bir zamanlamayla hayata geçirdiği Soyak Evreka ve Soyak Evreka Rezidans projeleri bu tabloda önemli bir yere sahip. Halkalı ve Bahçeşehir de altyapı ve imar çalışmalarıyla, yenilenen yüzü ile modern bir yerleşim merkezi haline geliyor.

Konut fiyatları son birkaç yıldır nasıl bir eğilim izliyor 2010 son çeyrek ve 2011 'de nasıl bir seyir olur

Son 2-3 yılda konut piyasasının üzerindeki baskı göz önüne alınırsa konut piyasasının iyi noktada olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmeler konut sektörüne de yansıdı ve sektör yüzde 21 büyüme yakaladı. Bu dönemde bankalar yüzde 1'in altında faiz oranlarıyla konut alımı için önemli fırsatlar sunuyor. Dolayısıyla yatırım yapmak isteyenler için konut alımı 2011'de de en iyi seçenek olacak. Soyak projelerinden örnek verirsek, Halkalı'daki yeni projemizde 50 metrekare ile 150 metrekare arasında değişen dairelerimizde fiyatlar 100-300 bin lira aralığında. Yüzde 5 peşinaüa 120 ay vadeli satış yapacağız.
Capital Mortgage


Geri Dön