29 / 04 / 2024

Emre Çamlıbel: Yabancı yatırımcı Yeşil Ofis ister!

 Emre Çamlıbel: Yabancı yatırımcı Yeşil Ofis ister!

Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel PwC Türkiye ve ULI Türkiye’nin “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2013” raporunun sonuçlarının açıklandığı toplantıda ‘Gayrimenkul Piyasalarında Son Durum’ konulu panele katıldı



Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel PwC Türkiye ve ULI Türkiye’nin “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2013” raporunun sonuçlarının açıklandığı toplantıda ‘Gayrimenkul Piyasalarında Son Durum’ konulu panele katıldı. Dr. Çamlıbel, İstanbul’a kurulacak olan iki şehrin iki önemli konu üstünde gelişmesi gerektiğini belirtti: TMT (Teknoloji, medya ve telekomünikasyon) ve yeşil yerleşimler. Çamlıbel ayrıca İstanbul ofis piyasasının da gelişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Gayrimenkul, enerji, çimento ve döküm sektörlerinde öncü projelere imza atan Soyak Holding’in CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel, ‘Gayrimenkul Piyasalatında Son Durum’ konulu panele konuşmacı olarak katıldı. PwC ve Urban Land Instıtıte (ULI) işbirliğiyle gerçekleştirilen ve gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri içeren ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2013’ raporunun sonuçları İstanbul Swissotel’de gerçekleştirilen toplantıyla sektör temsilcileriyle paylaşıldı.


Toplantıda raporun genel değerlendirmesi yapıldıktan sonra yabancı yatırımcıların İstanbul ve Türkiye’ye yatırımlarının değerlendirildiği ‘Gayrimenkul Piyasalarında Son Durum’ panelinde konuşan Dr. Çamlıbel; “Rapor bir algılama araştırmasının sonucu. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul gayrimenkulde gelişme beklentilerinde Avrupa’nın en popüler şehriydi. Ama bu seneki araştırmada 4. Sırada yer aldı. Bir iyi bir de kötü haberimiz var bu konuda. İyi haber İstanbul hala iyi noktada algılanıyor. Kötü haberse bu algının düşebileceği. Yani şu andaki durumu iyi yönetmemiz gerekiyor. Yurtdışına memleketimizdeki kentsel dönüşüm ve konut hamlesini tam anlamıyla anlatamadığımızı düşünüyorum ” dedi.

 


Geri Dön