27 / 04 / 2024

Emrullah Turanlı Libya'ya iki otel yapacak!

Emrullah Turanlı Libya'ya iki otel yapacak!

Taş Yapı İnşaat'ın sahibi Emrullah Turanlı Libya'nın Akdeniz'in en büyük ve en bakir sahiline sahip bölgesi olduğuna vurgu yaparak "Burada iki adet 5 yıldızlı otel kurmak istiyoruz. Bu noktada Hilton ile görüşmelerimiz devam ediyor" dedi



Kaddafi döneminden sonra inşaattan enerjiye, tarımdan gıda sektörüne kadar pek çok alanda en az 100 milyar dolarlık fırsat barındıran Libya için bazı yerli firmalar faaliyet programlarını şimdiden hazırladı. Bölgede en çok Türk firmalarını görmek istediklerini açıklayan Libya Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı, Türklerin Libya'da kalan yaklaşık 2.5 milyar dolar parasını ve iş makinelerini iade edeceklerini belirtti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte Libya'daki iş olanaklarını yerinde görmek isteyen 250 kişilik ekipte yer alan Taş Yapı İnşaat'ın sahibi Emrullah Turanlı Libya'nın Akdeniz'in en büyük ve en bakir sahiline sahip bölgesi olduğuna vurgu yaparak "Burada iki adet 5 yıldızlı otel kurmak istiyoruz. Bu noktada Hilton ile görüşmelerimiz devam ediyor. Libya, Avrupa ve Arap turizminin çekim merkezi olmaya aday bir ülke. Belek ve Kuşadası'ndan daha büyük bir potansiyele sahip" dedi.

Turanlı ayrıca Libya hükümetin alım garantisi vermesi durumunda gaz, güneş ve rüzgâr enerjisi alanlarında da ciddi yatırım planlan olduğunu anlatarak "Disiplinli çalı-şan her işadamı için burada büyük fırsatlar var. Tarım konusunda da yatırım yapmak istiyoruz. Hükümetten 2 milyon metrekarelik ekilebilecek alan talebinde bulunup bakliyat ve sebze üretimi de yapmak istiyoruz. Buraya yaklaşık 4 milyar dolarlık yatırım planlıyoruz" diye konuştu.

Daha çok Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde faaliyet gösteren Nursoy Şirketler Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Orhan Yurduhan da çıkan olaylar sonrası yenilenmesi gereken pek çok alt ve üst yapı projelerine talip olduklarını belirterek "Irak'ta da milyar dolarlık projeler gerçekleştirdik. Kapsamlı bir profesyonel ekibimizle Libya'daki ihalelere hazırlanıyoruz. Kazanacağımızı düşündüğümüz pek çok altyapı Halelerinde en az 1 milyar dolarlık iş hacmi ve yatırım hedefliyoruz. Programlarımız hazır. Yabancılardan çok daha titiz çalıştığımız Irak'taki referanslarımızdan belli. Bizimle birlikte buralarda faaliyet gösteren pek çok yerli müteahhidimiz özellikle alt ve üstyapı konularında dünya markası oldu" diye konuştu.

Rafinesi bakımları Erenport'ta
20 yılın üzerinde Libya'da faaliyet gösteren Türk firması Erenport inşaat da çıkan olaylar sonrası bölgedeki pek çok petrol rafinerisinin bakım işlerini üstlendi. Yaklaşık 10 milyon dolarlık iş alan firmanın yetkilileri bu alanda da Türk yatırımcılara çağrıda bulundular.
Murat Gülderen/Cumhuriyet


Geri Dön