10 / 05 / 2024

Süzer Grubu Antalya'ya ve Boğaz 'a otel yapacak!

Süzer Grubu Antalya'ya ve Boğaz 'a otel yapacak!

Önümüzdeki yıl enerji sektöründe 320 milyon euro"luk projeye imza atmaya hazırlanan Süzer grubu, Antalya ve İstanbul"a da iki otel yatırımı yapmayı planlıyor



Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer, Antalya"da ve İstanbul boğazda olmak üzere iki otel yatırımı yapmayı planladıklarını söyleyerek, œBunların konsept olarak yeşil yani çevreci otel olmalarını istiyoruz. Bu oteller JW Marriott veya The Ritz Carlton olacak dedi.
Turizm sektörünün 2010"da iyi bir yıl geçirdiğini anlatan Süzer, œRitz Carlton İstanbul"un bu yılki doluluk oranı yüzde 77"yi, fiyat ortalaması da 285 doları buldu diye konuştu.

Öte yandan Süzer grubunun gayrimenkul, gıda perakendeciliği, finans ve enerji sektörlerini ana iş alanı olarak belirlediklerini hatırlatan Süzer, grubun 2010 yılında büyümeye devam ettiğini ve aktif büyüklüğünün 1 milyar TL"ye ulaştığını belirtti.
Süzer, œçalışan sayımız 3 bin 850"ye ulaştı. Bu rakamın 2011 yılında 4.500"ün üzerine çıkmasını öngörüyoruz dedi.

2011"de yüzde 25 büyüme
Önümüzdeki yıl grup olarak yüzde 25 büyüme hedeflerinin bulunduğunu kaydeden Süzer, faaliyet gösterdikleri gıda perakendeciliğiyle ilgili şu bilgileri verdi: œ2010 çok hızlı bir yıl oldu. Yılın ikinci yarısında, gıda perakendeciliği alanındaki 21 yıllık geçmişimizde en hızlı büyüdüğümüz dönemi yaşadık. Söz konusu dönemde yüzde 25"lik büyümeyle toplam restoran sayımız 101"e ulaştı. Gelecek yıl toplamda 35 yeni restoran açmayı planlıyoruz.

Tavuğa fındık yağı
Pizza Hut ve Kentucky Fried Chicken (KFC) markalarının yanına, uzun süren Ar-Ge çalışmaların ardından Pizza Hut Delivery"yi de eklediklerini ifade eden Süzer, œAyrıca KFC"de fındık yağını kullanma konusunda çalışmalarımız var. Ar-Ge süreci devam ediyor. Bu arada 2011 yılı sonuna kadar üç markamızla Antalya, Adana, Gaziantep ve Balıkesir gibi yeni illerde açılışlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. şžu anda altı ilde faaliyet gösteriyoruz, 2011"de en az 10 farklı ilde olacağız. Bu alanda yapacağımız yatırım miktarı 20 milyon dolar seviyesinde olacak.

˜BDDK"dan Kentbank ile ilgili haber bekliyoruz"
Kentbank ile ilgili olarak BDDK"dan haber beklediklerini söyleyen Serhan Süzer, œEski Kentbank çalışanlarından mesaj alıyoruz. Açıldığı taktirde yeniden bizimle çalışacaklarını söylüyorlar dedi.
Süzer ayrıca grubun finans alanında faaliyet gösteren şirketlerinin bu yıl yüzde 80 oranında büyüdüğünü kaydeden Süzer, gayrimenkul sektöründe de hedeflerinin bulunduğunu belirtti.
Süzer, œBahçeşehir Uydu Kent Projesi"nin yaratıcısıyız ve bu nedenle sektörü çok yakından tanıyoruz. Gayrimenkul, bizim ana iş alanlarımızdan biri. Bu alanda da çeşitli projeler bizlere ulaştıkça değerlendirmeye alıyoruz ve 2011"de de projeleri değerlendirmeye devam edeceğiz dedi.

Akdeniz"e 320 milyon euro"luk santral
2011 yılında grubun enerji alanında yatırımları olacağını anlatan Serhan Süzer, œBu nedenle ülkemizin güneyinde bir termik santral projesi hayata geçirmek için son aşamaya geldik. Projenin 135 megavat ile başlayıp kademeli olarak 320 megavata kadar çıkacak elektrik üretim kapasitesine sahip olması planlanıyor dedi.
Santral projesi için megavat başına 1 milyon euro yatırım yapılacağını kaydeden Süzer, œBir diğer ifadeyle yatırım tutarı 320 milyon euro"ya kadar çıkabilir. 2011 yılında bu yatırıma başlamayı hedefliyoruz. Termik santral projemizle bölgede istihdama da katkı sağlayacağız dedi.
Eylem Türk/Milliyet

Basında yer alan diğer haberler:

Banka için BDDK iznini bekliyor 135 milyon $'lık enerji hedefliyor

Süzer Grubu, 2011'de enerjiye odaklanacak. Güneyde 320 megawatlık termik santral projesinin 135 megawatlık ilk etabını 2011'de 135 miyon dolar yatırımla kurmaya hazırlandıklarını söyleyen Süzer, 'Bu bizim enerjide atılım yılımız olacak' dedi

2010 yılında aktif büyüklüğü 1 milyar TL'ye ulaşan Süzer Grubu, 2011'i 'enerjide atılım yılı' olarak değerlendiriyor. 2011 yılında grubun en önemli odak noktalarından birinin enerji olacağını dile getiren İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer 'Enerji üretimiyle yakından ilgiliyiz. Yüksek potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Termik santral projesinde son aşamaya geldik. Projenin 135 megavat ile başlayıp kademeli olarak 320 megavata kadar çıkacak elektrik üretim kapasitesine sahip olması planlanıyor. Megavat başına 1 milyon euro yatırım yapılacak. Bir diğer ifadeyle yatırım tutarı 320 milyon euroya kadar çıkabilir. 2011'de bu yatırımın 135 megawatlık kısmını hayata geçirmeyi planlıyoruz' dedi.  Grubun bir diğer faaliyet alanı olan gıda perakendeciliğinde geçen yıl Pizza Hut ve KFC'den sonra Pizza Hut Delivery'yi de Türkiye'ye getirdiğini ve bu alanda yüzde 25 büyüme kaydettiğini vurgulayan Süzer, 'şžu anda 6 ilde faaliyet gösteriyoruz, 2011'de en az 10 farklı ilde olacağız. 35 yeni restoran açmayı 20 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz' diye konuştu.

Kentbank çalışanları bizi, biz BDDK'yı bekliyoruz

ESKİ finans sektöründe leasing ve factoring şirketleri ile faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Serhan Süzer, geçen yıl finansın yüzde 80 büyüme ile en iyi performans gösterdikleri sektör olduğunu ifade etti. Banka kurma planlarının hala gündemde olduğunu anlatan Süzer, 'Eski Kentbank çalışanları bize süretli haber yolluyor. Banka açılır açılmaz sizinleyiz diyorlar. Biz de BDDK kararını bekliyoruz'  dedi.

Beş yılda en az üç kat büyüyecek

GRUP olarak 2011'de yüzde 25 büyüme planladıklarını vurgulayan  

Serhan Süzer, 'Son 7 yılda çalışan sayımız neredeyse iki kattan fazla artarak 3.850'ye ulaştı. Bu rakamın 2011 yılında 4.500'ün üzerine çıkmasını öngörüyoruz' dedi. 2010 yılında koydukları 5 yıl içinde 3 kat büyüme hedefinin geçerliliğini koruduğunu söyledi.
Akşam


Geri Dön