28 / 04 / 2024

Emrullah Turanlı'dan Trump'a övgü!

Emrullah Turanlı'dan Trump'a övgü!

10 yıl önce tanıdığı Donald Trump'ın çok akıllı ve zeki bir insan olduğunu belirten Taşyapı Grubu Başkanı Emrullah Turanlı, "ABD'nin yeni Başkanı akan kanın durmasına ve dünya ticaretine büyük katkı sağlayacak" dedi.




10 yıl önce tanıdığı Donald Trump'ın çok akıllı ve zeki bir insan olduğunu belirten Taşyapı Grubu Başkanı Emrullah Turanlı, "ABD'nin yeni Başkanı akan kanın durmasına ve dünya ticaretine büyük katkı sağlayacak" dedi.


Türkiye'nin önde gelen işadamlarından Taşyapı Grup Yönetim Kurulu Başkam Emrullah Turanlı ABD'nin yeni Başkam Donald Trump'ı anlattı. 

Turanlı, 10 yıl önce tanıdığı Trump'ın, çok akıllı ve zeki olduğunu, ABD'nin yetiştirdiği önemli kişilikler arasında yer aldığını ifade etti. 


"İnsansever bir kişiliğe sahip Trump, bazı basm kuruluşlarında anlatılanların tam tersine dünya barışına katkıda bulunacak ve dünyamn kalkınmasının hız kazanmasına sebep olacaktır" diyen Turanlı, şunları söyledi: 


ABD HALKINA HAYIRLI OLSUN 

"Öncelikle ABD halkına hayırlı olmasını dilerim. Bugün bilindiği gibi dünyadaki ekonomilerin gelişmesi, gelir düzeyinin artması, barışın sağlanması, gelişmiş ülkelerin geri kalmış ülkelere yapacağı maddi ve manevi desteklerinin yanında o ülkelerin halklarının kendi kendilerini yönetebilecek siyasetçilerin seçilebilmesine de katkı sağlanmalı." Demokrasinin, çok gelişmiş hukuk düzeyinin, mevcut sistemlerin en üstünde olan ve güçlü bir ekonomiye sahip ABD'nin, yeni başkanı TrumpTa Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile ilişkilerini en üst seviyeye çıkaracağını tahmin ettiğini aktaran Turanlı sözlerini şöyle sürdürdü: 


İŞ BİLEN BİR KİŞİLİĞE SAHİP


 "Yüzyıldır gelen ABD-Türk dostluğu bugüne kadar olduğu gibi bugünden soma da meyvelerini verecek. Ortadoğu'nun kalkınmasına ve barışma, akan karım durmasına, terörün son bulmasına huzura ve mutlu ^ yaşama geri dönüleceğine inanıyorum. Trump, bütün dünya ülkelerinde, ticaret hayatında çok başarılı olmuş, tüm dünya ülkelerinin kalkınmasına vesile olmuş, çok ciddi, iş bilen bir kişiliğe sahiptir. Bence Trump Türkiye ve dünya için bir şanstır." Bu arada, Emrullah Turanlı, ABD Başkam seçilmesinin ardından Donald Trump'ı ilk tebrik eden isimlerden biri oldu. 

Turanlı, "Kendisine e-posta gönderdim. Davetini bekliyorum. İlk fırsatta ABD'ye giderek yüz yüze de kendisini tebrik edeceğim" şeklinde konuştu. 


Emrullah Turanlı, 2008 yılında Amerika'ya yaptığı ziyarette Donald Trump ve kızı Ivanka ile buluştu. Trump ile New York'taki ofisinde bir araya gelen Turanlı, "Türkiye ve ABD'de ne tür inşaat işleri yapabiliriz" konularını ele aldı. 


Sözcü 


Geri Dön