28 / 04 / 2024

Emsey Hospital Kök Hücre Nakil Merkezi'ni hizmete açtı!

Emsey Hospital Kök Hücre Nakil Merkezi'ni hizmete açtı!

Uzman kadrosu ve önemli alanlarda verdiği başarılı hizmetlerle farklılığını hissettirmeye devam eden Emsey Hospital, bünyesine yeni eklediği Kemik İliği Kök Hücre Nakil Merkezi'ni hizmete açtı



Emsey Hospital Başhekim Prof. Dr. Hayreddin Yekeler; Kemik İliği Nakli alanında büyük bir ihtiyaç olduğunu ve bu açığın bir bölümünü kapatmak için Kök Hücre Merkezi’ni açtıklarını ifade etti. “Hastaların sağlığına kavuşmaları için, mutlu ve huzurlu olmalarının etkin rol oynadığını söyleyen Yekeler; “13 yatak kapasiteli Kemik İliği Kök Hücre Merkezi’mizde buna çok daha fazla önem vereceklerini ve hastaların sağlığına kavuşmaları için sahip oldukları tüm imkanları kullanacaklarını” belirtti. Sağlık turizminin önemine de değinen Prof. Dr. Hayreddin Yekeler; 13 Profesör, 8 Doçent, 60 kişiden oluşan doktor kadrosu ile hizmet verdiklerine değinerek açıldığımız günden bu yana özellikle Ortadoğu Ülkeleri arasında olan Libya, Azerbaycan, İran gibi ülkelerden ciddi anlamda hasta geldiğini söyledi.


Kemik İliği Kök Hücre Merkezi ile ilgili Türkiye’de 59 merkez olduğunu ve bu sayının da yeterli olmadığına dikkat çeken Hematoloji Bölüm Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. Alev Akyol Erikçi; Avrupa kriterlerine göre her 1 milyon nüfusa elli kemik iliği nakli yapılması öngörülmekte olup ülkemizdeki ihtiyacın 3500 civarında olduğunu söyledi. 




Geri Dön