30 / 04 / 2024

Emtia piyasasındaki sert yükselişler haftaya damga vurdu!

Emtia piyasasındaki sert yükselişler haftaya damga vurdu!

Pozitif seyrin geçen hafta sürdürüldüğü emtia piyasasına sert yükselişler damga vurdu. İşte emtia piyasasına ilişkin merak edilen tüm detaylar...



Emtia piyasasında talebe dair endişeler azalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta küresel piyasalardaki hareketlenmeler, iklime dair faktörler ve üretime ilişkin endişeler emtia piyasalarındaki yukarı yönlü seyirde önemli etken oynadı.

ABD'de belli olan enflasyon verilerinin beklentilerin altında artış göstermesinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "şahin" politikalarını yakında sona erdireceğine ilişkin beklentiler arttı. Bu durum, ABD'de uzun zamandır gündemde olan resesyon endişelerinin azalmasına sebep olurken, ülke ekonomisinde "yumuşak iniş" yapılabileceği ihtimalinin de öne çıkmasını sağladı.

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziran ayında aylık bazda yüzde 0,2 ve senelik bazda yüzde 3 yükselişle piyasa beklentilerinin altında kaldı. Yurtta Üretici Fiyat Endeksi de (ÜFE) aynı dönemde aylık ve yıllık bazda yüzde 0,1 yükselişle öngörülerin altında gerçekleşti. Bur durumda ABD'de üretici enflasyonu, yıllık bazda 2020'den bu yana düşük seviyeye indi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön