16 / 05 / 2024

Emtia yatırımcıları dikkat! Nisan'da en çok hangi ürün kazandırdı? Altın, petrol, şeker, buğday...

Emtia yatırımcıları dikkat! Nisan'da en çok hangi ürün kazandırdı? Altın, petrol, şeker, buğday...

Artış eğiliminin hakim olduğu emtia piyasasında, geçtiğimiz ay öne çıkan ürün şeker oldu. 0,2683 dolarla 2021 Ekim'den itibaren en yüksek seviyeye ulaşan şeker, geçtiğimiz ayı yüzde 18,4 kazançla bitirdi. 



Emtia piyasasında geçtiğimiz ay genel olarak pozitif bir seyir hakimdi. Merkez bankalarının faiz artırımlarını yakın zamanda bitireceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ve dolara olan talebin azalmasıyla emtia piyasasında talep yükseldi. 

Analistler, geçtiğimiz ay esesyon endişelerinin de öne çıktığını, bu endişelerin, emtia piyasası için olumsuz olsa da ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasını sürdürüp sürdürmeyeceğine ilişkin soru işaretlerini artırdığına ve emtia piyasasını olumlu etkilediğine dikkat çekti. 

Dolara talebin azalması da emtia piyasasını olumlu olarak etkiledi. 

Emtia yatırımcıları dikkat! Nisan da en çok hangi ürün kazandırdı? Altın, petrol, şeker, buğday...

Geçtiğimiz ay emtia piyasasında öne çıkan ürün şeker olurken; Intercontinental Exchange'de (ICE) Nisan'da 0,2683 dolarla Ekim 2011'den bu güne en yüksek seviyeye ulaştı. Geçen ayı bu şekilde 18,4 kazançla tamamlayan şeker, Nisan ayında emtia piyasasında yatırımcısına en fazla kazandıran ürünlerden biri şeklinde kaydedildi. 

Emtia yatırımcıları dikkat! Nisan'da en çok hangi ürün kazandırdı? Altın, petrol, şeker, buğday...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön