29 / 04 / 2024

En acı şeker haberi! Zarar, gün geçtikçe daha da katlanıyor! İşte nedeni...

En acı şeker haberi! Zarar, gün geçtikçe daha da katlanıyor! İşte nedeni...

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş,'nin dönem zararı 2,1 milyar Türk lirasına kadar çıktı. Öz kaynakları ise eksi 3,2 milyar Türk lirasına kadar düştü.



Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’nin ve bağlı ortaklıklarının, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 20 Aralık 2000 tarihli kararıyla özelleştirme kapsamına alındığı belirtildi. 2007 yılında tüm kamu hisselerinin özelleştirme programına alınmasıyla Türkiye Şeker Fabrikaları, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bağlandı.

Özelleştirme işlemlerini sürekli erteleyen Özelleştirme Yüksek Kurulundan yeni bir karar geldi. Özelleştirme işlemlerinin tamamlanmasının 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmasına karar verildiği açıklandı.

ÖZELLEŞTİRME SÜRECİ BİRÇOK SORUNA NEDEN OLDU

Özelleştirme kapsamında Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’nin kıymetli taşınmazları ve kâr eden fabrikaları genellikle pazarlık yöntemiyle özelleştirildi. Şekerde özelleştirme birçok soruna yol açtı. Bu sorunlardan en önemlisi halk sağlığını tehdit edecek nişasta bazlı şeker kullanımının artması.

TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI AŞ’NİN ZARARI KATLANDI

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberinde yer alan bilgilere göre, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’nin finansal dengesi, özelleştirmelerle birlikte alt üst oldu. Şirketin hemen her yıl katlanarak artan zararı 2021 itibarıyla 2 milyar Türk lirasını da aştı.


Geri Dön