01 / 05 / 2024

En büyük 1000 ihracatçı listesine İstanbul ve İzmir damga vurdu!

En büyük 1000 ihracatçı listesine İstanbul ve İzmir damga vurdu!

Geçen sene en çok ihracat gerçekleştiren ilk 1000 şirket listesinde 51 şehir yer alırken, başı 448 firmayla mega kent  İstanbul çekti.



Anadolu Ajansı muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanmış olan "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" araştırmasından derlediği resmi verilere göre, Türkiye, geçen sene 254 milyar dolarlık mal, 90 milyar dolarlık hizmet ihracatı yaparak, toplam dış satımını 344 milyar dolara çıkarttı.

Yine verilen detaylara göre, en yüksek ihracat gerçekleştiren ilk 1.000 firmanın toplam ihracatı 161,9 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

En büyük 1000 ihracatçı listesine İstanbul ve İzmir damga vurdu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ilk sırada 15,8 milyar dolar ile THY yer alırken, onu 6,3 milyar dolarla Ford Otomotiv, 4,1 milyar dolarla Türkiye Petrol Rafinerileri takip etti.

Yine verilen detaylara göre, en çok ihracat gerçekleştiren ilk 10 sıralamasında 3,5 milyar dolarla Socar Turkey, 3,4 milyar dolarla Toyota Otomotiv, 2,9 milyar dolarla Kibar Dış Ticaret, 2,3 milyar dolarla Vestel, 2,2 milyar dolarla Arçelik, 1,8 milyar dolarla Pegasus, 1,76 milyar dolarla TGS Dış Ticaret yer aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön