29 / 04 / 2024

En büyük tehlike: İstanbul için 7.5 şiddetinde deprem senaryosu!

En büyük tehlike: İstanbul için 7.5 şiddetinde deprem senaryosu!

6 Şubat felaketinden sonra, İstanbul'da yaşanan artçı sarsıntılar halkta korku uyandırıyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un açıklamasına göre, 7.0 veya daha büyük bir deprem bekleniyor, hatta 7.5 büyüklüğünde en kötü senaryo riski bulunuyor.



Son günlerde Kahramanmaraş merkezli depremler artarak devam ediyor ve bu durum bölgedeki insanları korkutmaktuyor Artçı sarsıntılar neredeyse her gün meydana gelmekte ve bölgedeki endişeyi artırıyor. Ayrıca, Kahramanmaraş dışında meydana gelen depremler de İstanbul depremi ihtimalini akıllara getiriyor.

DEPREM Mİ OLDU? Az önce sallandık mı? 10 Haziran 2023 son depremler!

Profesör Doktor Şükrü Ersoy, konuyla ilgili olarak CNN Türk'e yaptığı açıklamada, beklenen büyük İstanbul depremi için sürenin giderek azaldığını belirtti. Ersoy, "İstanbul'da gelecekte, uzun bir zaman diliminden bahsetmiyoruz, mutlaka 7.0 veya daha büyük bir deprem bekliyoruz. Bu deprem her an gerçekleşebilir. Herkesin aklından çıkarmaması gereken bir nokta, Marmara Denizi içerisinde yer alan Kuzey Anadolu Fayı'nın 7.0'den büyük bir depreme gebe olduğudur" şeklinde konuştu.


Geri Dön