15 / 05 / 2024

En büyük tehlike: İstanbul için 7.5 şiddetinde deprem senaryosu!

En büyük tehlike: İstanbul için 7.5 şiddetinde deprem senaryosu!

6 Şubat felaketinden sonra, İstanbul'da yaşanan artçı sarsıntılar halkta korku uyandırıyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un açıklamasına göre, 7.0 veya daha büyük bir deprem bekleniyor, hatta 7.5 büyüklüğünde en kötü senaryo riski bulunuyor.



EN KARANLIK SENARYO: 7.5 ŞİDDETİNDE DEPREM!

Ersoy, "En kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem riskiyle karşı karşıyayız. Bu nedenle İstanbul Depremi'ne karşı kentsel dönüşüm çalışmalarına acil olarak odaklanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Ersoy, son zamanlarda artan depremler hakkında da konuşarak, yaşanan depremlerin sığ olduğunu ve bu sebeple büyük bir şiddetle hissedildiğini belirtti. Örneğin, Erzurum Aziziye'deki 4.6 büyüklüğündeki depremin, çok sığ bir şekilde meydana geldiği için çevredeki bölgelerde büyük bir şiddetle hissedildiğini ifade etti.

Prof. Dr. Naci Görür den deprem ve tsunami uyarısı!

ADANA DEPREMLERİ!

Şükrü Ersoy, Maraş Depremleri sonrasında  Adana  yöresinde meydana gelen ufak çaplı depremlerin büyük bir deprem sinyali olduğu iddiaları hakkında, "Bu deprem bizi endişelendiriyor, ancak bu iddiaların spekülatif olduğunu düşünüyorum. Durumu yakından takip ediyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Ersoy ayrıca, Kuşadası ilçesinde meydana gelen son deprem hakkında şunları söyledi: "Kuşadası Körfezi içerisinde büyük bir deprem beklentisinde değilim. Zaten 2020 Sisam Depremi'nde önemli bir kırılma yaşandı. Elbette bu kırılmanın uçlarında bazı gerilimlerle yeni depremler meydana gelebilir, ancak en büyük depremi 6,8'lik Sisam Depremi'nde yaşadığımızı düşünüyoruz."

Naci Görür bir ili çok acil uyardı! 7.2'lik deprem meydana gelebilir!
Depremzede öğrencilere ÖSYM'den güzel haber!
DİSK başkanı Çerkezoğlu'ndan asgari ücret çağrısı! En az 13 bin 200 lira olmalı demişti, şimdi de bunu açıkladı!

Geri Dön