02 / 05 / 2024

DİSK başkanı Çerkezoğlu'ndan asgari ücret çağrısı! En az 13 bin 200 lira olmalı demişti, şimdi de bunu açıkladı!

DİSK başkanı Çerkezoğlu'ndan asgari ücret çağrısı! En az 13 bin 200 lira olmalı demişti, şimdi de bunu açıkladı!

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye'deki yüksek enflasyonun asgari ücreti etkilediğini belirterek gerçek enflasyona göre adil bir ücret talep etti. İşte ayrıntılar...



DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yüksek enflasyonlu bir süreç yaşadığına dikkat çekerek asgari ücretin gerçek enflasyona göre belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Çerkezoğlu, Türkiye'de sembolik bir ücret olan asgari ücretin artık ortalama bir ücret haline geldiğini ve bu nedenle büyük önem taşıdığını ifade etti.

 DİSK başkanı Çerkezoğlu ndan asgari ücret çağrısı! En az 13 bin 200 lira olmalı demişti, şimdi de bunu açıkladı!

Geçmiş yıllarda asgari ücretin yıllık olarak belirlendiğini ancak yüksek enflasyonlu süreç nedeniyle geçen yılın ortasında ilk kez revize edildiğini belirten Çerkezoğlu, asgari ücretin dolar üzerinden hesaplanmasının önemli olmadığını, gerçek alım gücünün dikkate alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'de açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeklikle ilgisi olmadığını ve enflasyon karşısındaki kaybın giderilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

İşte Çerkezoğlu'nun açıklamasının ayrıntıları...


Geri Dön