27 / 04 / 2024

İTO Başkanı Avdagiç'ten kritik asgari ücret açıklaması: Hedeflenen enflasyon dikkate alınarak artırılmalı!

İTO Başkanı Avdagiç'ten kritik asgari ücret açıklaması: Hedeflenen enflasyon dikkate alınarak artırılmalı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yıl sonunda belirlenecek olan asgari ücretin OVP’de hedeflenen enflasyon oranında artırılması gerektiğini belirtti.



İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, 2023 yıl sonunda belirlenecek olan asgari ücretin OVP’de hedeflenen enflasyon oranında artırılması geretiğini belirtti. Asgari ücretin bu konuda mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyon olarak dikkate alınarak kurulan dengeleri bozmayacak şekilde artırılması gerektiğini söyledi. 

İTO Başkanı Avdagiç ten kritik asgari ücret açıklaması: Hedeflenen enflasyon dikkate alınarak artırılmalı!

ASGARİ ÜCRET BEKLENEN ENFLASYONA GÖRE ARTIRILMASI

Hizmet İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği “Hizmet İhracat Şampiyonları” ödül töreninde konuşan İstanbul Ticaret Odası ve Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bloomberg HT’den Cemre Nur Karaca’nın haberine göre, Şekib Avdagiç, asgari ücretle ilgili olarak, Türkiye’deki işletmelerin ciddi boyutta eleman açığı olduğunu söyleyerek '' Önümüzdeki dönemde işten çıkarma veya işe alımlarda durağanlık sürecine girileceğini düşünmüyorum. Asgari ücret bu konuda mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyon olarak dikkate alınarak kurulan dengeleri bozmayacak şekilde belirlenmeli'' dedi.

Avdagiç bu alanda yaptığı çalışanlarında beklentilerini bozmayarak piyasanın da dengesini bozmayacak şekilde karar alınması gerektiğinin vurgusunu yaptı. 

OVP’ye göre enflasyonun 2023 sonunda yüzde 65, 2024 sonunda yüzde 33, 2025 sonra yüzde 15,2 ve 2026 sonunda yüzde 8,5 olması bekleniyor. 

İTO Başkanı Avdagiç ten kritik asgari ücret açıklaması: Hedeflenen enflasyon dikkate alınarak artırılmalı!

BAKAN IŞIKHAN'DAN ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret ile ilgili öenli değerlemndirmelerde bulundu. Işıkhan "Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyorum." dedi.

Işıkhan, ayrıca Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasına gelecek ilk rakam 6 aylık enflasyon tahmini ile hesaplanan asgari ücret olacağını söyledi.

Buna göre; Yüzde 37,76'lık 6 aylık enflasyon tahminine net asgari ücrette 15.707,39 Türk Lirası rakamında pazarlıkların başlaması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı: Asgari ücret 17-18 bin TL seviyelerine rakama oturacak, işverene maliyeti 25 bin civarı olacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve asgari ücret zammı açıklaması! Çalışan ve emeklilere son dakika müjdesi geldi!

Geri Dön