18 / 05 / 2024

DİSK başkanı Çerkezoğlu'ndan asgari ücret çağrısı! En az 13 bin 200 lira olmalı demişti, şimdi de bunu açıkladı!

DİSK başkanı Çerkezoğlu'ndan asgari ücret çağrısı! En az 13 bin 200 lira olmalı demişti, şimdi de bunu açıkladı!

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye'deki yüksek enflasyonun asgari ücreti etkilediğini belirterek gerçek enflasyona göre adil bir ücret talep etti. İşte ayrıntılar...



Çerkezoğlu, asgari ücretin gerçek enflasyon karşısındaki değerine odaklanılması gerektiğini belirtti. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ve dava kazanılmış olsa da, madde sepetinin karartıldığını ve yargı kararlarının göz ardı edildiğini dile getirdi. Ayrıca, en son seçim döneminde doğalgaz desteği gibi faktörlerin enflasyon hesaplamasına dahil edildiğini ve bu yaklaşımın hiçbir zaman uygulanmadığını söyledi. TÜİK'in Mayıs ayında neredeyse sıfır enflasyon açıklamasının gerçekliği yansıtmadığını belirtti.

 DİSK başkanı Çerkezoğlu ndan asgari ücret çağrısı! En az 13 bin 200 lira olmalı demişti, şimdi de bunu açıkladı!

Çerkezoğlu, gerçek enflasyonun yaşanılan zorluklarla hesaplanması ve enflasyon karşısındaki kayıpların giderilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Sadece "Türkiye ekonomisi büyüyor" denilerek yetinmenin yetersiz olduğunu belirtti. Çünkü asgari ücret ve diğer ücretlerin bu büyümenin bir parçası olmadığını ve emekli maaşlarından asgari ücrete kadar her şeyin gerilediğini ifade etti.

Peki, Asgari ücret ne kadar olmalı? İşte ayrıntılar...


Geri Dön