29 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı 17 bin TL olacak mı? Emekliler aman dikkat! 

En düşük emekli maaşı 17 bin TL olacak mı? Emekliler aman dikkat! 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranı yüzde 49,25'e yükseltilirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de en düşük emekli aylığının 17 bin TL olması gerektiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e çıkartıldığını belirtti. 

Bakan Işıkhan, konu ile ilgili açıklamasında "SSK ve Bağkur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25'e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Bunun yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel de SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ile ilgili bir açıklama yaptı. CHP'den yapılan açıklamada, Özgür Özel'in konuyla ilgili bir videosuna yer verildi. 

En düşük emekli maaşı 17 bin TL olacak mı? Emekliler aman dikkat! 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisinde olduklarını, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının, memur emeklilerine yapılacak zam oranına yükseltilecek olması sebebiyle Mecliste hareketlilik yaşandığına dikkat çekti. 

Özgür Özel, söz konusu açıklamasında "Biz diyoruz ki, en düşük emekli maaşı 10 bin lira olmasın, asgari ücret düzeyine çıksın, 17 bin TL yapılsın" ifadelerini kullandı. 

Yüzde 7 civarında bile bir iyileştirme yapılması halinde bunun 10 bin TL maaş alan bir emekli için 450 TL zamma karşılık geldiğini belirten Özel, "Haberleri yok. Bir kilo et, 450 TL'den daha pahalı" diye konuştu. 

En düşük emekli maaşı 17 bin TL olacak mı? Emekliler aman dikkat! 

Özgür Özel, yapılan iyileştirmenin iyileştirme olmadığını dile getirdi ve "Yalnızca bizim gündemde tuttuğumuz ve emeklilerin sahiplendiği tepkiler üzerine şimdi göstermelik bir iyileştirme yapıyorlar" değerlendirmesinde bulundu. 

Özel, kendilerinin emekli maaşının, asgari ücrete eşitlenene kadar yani en az 17 bin TL olana dek konuşmayı sürdüreceklerinin altını çizdi ve "Emeklilerin sesini duyurmaya devam edeceğiz" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: 8 büyüklüğünde depreme işaret etti ve Gökdere, Ilıca, Karlıova'yı uyardı!

Murat Kurum’dan 650 bin yeni konut müjdesi!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 49,25 zam! İşte zam sonrası kalem kalem yeni kök maaşlar!


Geri Dön