08 / 05 / 2024

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 mü oluyor? Tek bir rakam konuşuluyor!

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 mü oluyor? Tek bir rakam konuşuluyor!

2023 yılında emekli maaş tabanlarında büyük bir iyileştirme beklentiler arasında. En düşük emekli maaşının asgari ücret ile eşit hale geleceği konuşuyor. Peki bu iddia gerçek mi? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…



EMEKLİYE ASGARİ ÜCRET

Milyonlarca emekli kişinin alacağı zam oranı ocak ayında açıklanacak altı aylık enflasyon ile belli olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri altı aylık enflasyon artışı alacak, memur emeklisi kişiler de yüzde 8 şeklinde toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkından yararlanacak.

Emekli maaşlarının taban maaşlarında da ciddi bir iyileştirme yapılması beklentiler arasında. 1.500 lira seviyelerinden 3.500 TL seviyelerine çıkartılan emekli taban maaşının asgari ücret seyirlerine çekilmesi söz konusu olabilecek.

SÖZLEŞMELİ KADROSU GENİŞLEYECEK

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in açıklamalarına göre, sözleşmeli bir şekilde görev yapan memurların 4A kadrolarına geçirilmesi sebebi ile yapılan çalışmalarda da sona gelindi. Memur sendikaları ile birlikte yapılmış olan müzakereler tamamlanırken, yaklaşık 550 bin sözleşmeli kişinin de kadroya geçirilmesi ve yeni haklara kavuşması beklentiler arasında. Kamuya ait olan çağrı merkezi çalışanlarının da sözleşme kapsamı dahiline alınması bekleniyor.

ÜCRET KAYBI SONA ERİYOR

Gelir vergisi dilimleri nedeni ile birlikte bazı çalışanların eylül ayından sonra ücretleri düşüş gösteriyordu. Çalışanların gelir kaybına uğramaması için yeni tedbirler alınacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı bu konu için çalışmalarını devam ettirirken çalışma hayata geçer ise çalışanların vergi dilimleri yeniden hesaplara alınacak. Bu şekilde ücret kaybının önüne geçilecek.

 En düşük emekli maaşı 5 bin 500 mü oluyor? Tek bir rakam konuşuluyor!

Avro Bölgesi’nden rekor! Enflasyon zirve yaptı!

TOKİ  Adana  Seyhan’da 682 adet konut!

Ertelenen TOKİ İstanbul Arnavutköy Projesi’nde 826 adet konut!


Geri Dön