30 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu! Zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak?

En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu! Zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika açıklamasında en düşük emekli maaşının 7.500 TL olduğunu duyurdu. Durum böyle olunca zamlı maaş ödemelerinin hangi tarihte yapılacağı merak ediliyor. İşte detaylar...



"Zamlı emekli maaşı hangi tarihte yatacak? Emekli aylığı zamlı haliyle bu ay yatacak mı?" sorularının yanıtları araştırılan konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir son dakika açıklamasıyla en düşük emekli maaşının artırıldığını ifade etti. Bu gelişme sonrası milyonlarca emekli zamlı maaşların hangi tarihte yatacağını merak ediyor. Peki, zamlı emekli maaşı hangi tarihte yatacak? Emekli maaşı zamlı haliyle bu ay yatacak mı?

En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu! Zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak?

BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLADI: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7500 TL OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in alternatifli çalışması sonrası emekliye zam düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Bununla beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi.

En düşük emekli aylığı yüzde 36 oranının üzerinde artışla 7500 lira olduğu ifade edildi.

Bu sayede taban aylıkta kümülatif artış yüzde 114'ü geçti. En düşük emekli maaşı Ocak 2023 öncesi  dönemde 3500 lira olarak uygulanıyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekliye müjdeyi verdi. Erdoğan, "En düşük emekli aylığını 7 bin 500 TL’ye yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Peki, zamlı emekli maaşı hangi tarihte yatacak? İşte detaylar...

 


Geri Dön