29 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.



2024 yılı için emekli yılı olarak ilan edilmesinin ardından emekliler için önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Hükümet,  en düşük emekli maaşlarını yüksetlmesinin ardından şimdi de  kira yardımı için harekete geçecek.

BEŞ BİN TL BAYRAM İKRAMİYESİ

Ekonomi yönetimi, bayram ikramiyelerinin arttırılması konusunda hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere verilecek ikramiyenin 5 bin liraya çıkarılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İlgili bakanlıkların maliyet analizlerinin de 5 bin lira üzerinden yapıldığı ifade ediliyor. Bir yandan da merkezi idare ve yerel yönetimlerin emeklilere yönelik ne gibi adımlar atabileceği üzerinde alternatifler hazırlanıyor. Bu kapsamda, kamu kurumlarıyla, bankalarla, özel sektörle emeklilere verilecek hizmetler konusunda protokoller imzalanacak.

İNDİRİMLİ SU İMKANI

Devlet tarafından yapılan hazırlıklar iki kanaldan yürütülmekte. Bu çalışmaların bir ayağı yerel yönetimlerle ortak yürütülecek, diğer ayağı ise merkezi yönetimin atacağı adımlardan oluşacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının önümüzdeki günlerde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile konuyla ilgili protokol imzalayacağı belirtildi. Buna göre belediyelerin emeklileri, örneğin su faturaları gibi bazı hizmetlerden indirimli yararlandırabileceği ifade ediliyor.

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

HER BAKANLIKTAN AYRI AYRI HAZIRLIK

Merkezi idarenin hizmetlerne bakıldığında ise tüm bakanlıklar ve kamu kurumları da ayrı bir hazırlık yapıyor. AK Parti kaynakları, bu hazırlıklar arasında elektrik ve doğalgaz faturalarında indirim, en düşük emekli aylığı alan ve başka bir geliri olmayan emeklilere kira yardımı desteği verilmesi gibi alternatiflerin masaya yatırıldığı ifade ediliyor.

EMEKLİLER İNDİRİMLİ ULAŞIM

Öte yandan, şehirler arası ulaşımda da indirimli uygulamalara gidilebileceği belirtildi. Turizm ve Kültür Bakanlığının sorumluluğunda bulunan sanatsal faaliyetler, kamuya bağlı sosyal tesislerde indirimli tatil imkanı gibi seçenekler de hazırlıklar arasında yer alıyor.

Emekliler Yılı nedeniyle yapılan bu hazırlıklar tamamlandıktan sonra bir paket halinde Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyuna duyurulacak.

Emekliler için masadaki 3 formül ortaya çıktı: Yeni ikramiyeler ne kadar olacak?

 


Geri Dön