29 / 04 / 2024

Emekliler için masadaki 3 formül ortaya çıktı: Yeni ikramiyeler ne kadar olacak?

Emekliler için masadaki 3 formül ortaya çıktı: Yeni ikramiyeler ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli ikramiyeleri için ilk zam sinyalleri geldi. Peki emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesi için hangi rakamlar konuşuluyor? İşte merak edilen o soruların yanıtları...



Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli ikramiyeleri için ilk zam sinyalleri dün resmen gelmişti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli bayram ikramiyesi zammı için düzenlemeler yapılacağını söyledi.

2 BİN LİRALIK EKEMKİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Sabah'ta yer alan habere göre milyonlarca vatandaşın emekli aylığı yapılan yüzde 11,68 ek zam ile yüzde 49,25'lik bir artış aldı. Verilen bilgiye göre en düşük emekli aylığı Hazine desteği ile 10 bin Türk Lirası şeklinde uygulanacak. Diğer bir taraftan 2 bin Türk Lirası şeklinde hesaplara yatırılan emekli bayram ikramiyesinde de artışa gidilecek.

Peki emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesi için hangi rakamlar konuşuluyor? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Emekliler için masadaki 3 formül ortaya çıktı: Yeni ikramiyeler ne kadar olacak?

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan emekli bayram ikramiyelerinin artışı için Meclis düzenlemesi gerekli. Verilen detaylara göre burada hükümet teknik ve bütçe çalışmalarını gerçekleştirdikten sonra TBMM'ye yasa teklifi verilecek ve emekliler yeni yılda bayram ikramiyelerini zamlı şekilde alacak. İşte emekli ikramiyeleri için konuşulan formüller

1. formül: Gündemden düşmeyen emekli ikramiyelerindeki artış için en güçlü formüllerden biri yüzde 50 artış şeklinde oldu. İkramiyelere yüzde 50 zam yapılırsa, 3 bin lira bayram ikramiyesi verilecek. Böylelikle de emekli vatandaşlar hesaplarında 6 bin TL görmüş olacak.

2. formül: Verilen detaylara göre ikramiyelerin yüzde 100 artırılması masadaki en güçlü seçenek olarak öne çıkıyor. İkramiyeler yüzde 100 artırılırsa, yeni yılda tüm emekliler 8 bin TL ödeme almış olacak.

3. formül: Cumhuriyet ikramiyesi olarak emekli vatandaşlara 5 bin TL verilmişti. Son formül de söz konusu bu rakamın bayram ikramiyeleri için de uygulanması şeklinde oldu. Eğer bu senaryo gerçekleşirse yeni yılda  emekliler yılına özel 10 bin TL verilmiş olacak.

Değerli konut vergisi bu yıl nasıl uygulanacak? 12 milyon 800 bin TL'den yüksek değerli eviniz varsa şimdi kontrol edin!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

HSBC'den Çin'deki konut krizine çözüm önerisi!


Geri Dön