Kent Haberleri

En düşük emekli maaşı için işte bu rakam konuşuluyor! 7 bin 710 lira ve altında olanlar hemen bakın!

4 milyon emekli, maaşlarına yapılacak zam oranlarını ile ilgili gelişmeleri beklerken, en düşük maaşın artırılacağı düzenlemenin bu hafta netlik kazanacağı belirtiliyor. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 

Milyonlarca emekli merakla maaşlarına yapılacak olan zam düzenlemesini bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre söz konusu düzenleme ile en düşük aylıklarda artış yapılması bekleniyor.

Haberglobal'de yer alan habere göre konu ile ilgili AK Parti'den bir açıklama gelmişti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklamasında hafta başı netleşebileceğini ve açıklayabileceklerini söylemişti.


4 MİLYON EMEKLİYİ İLGİLENDİRİYOR

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ve TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon sonrası emekli maaş zam oranı yüzde 24,73 oldu. Söz konusu enflasyon zammı kök aylıklara uygulanıyor.

Kök aylığı 7 bin 710 Türk Lirası ve altında olanların maaşları  zamma rağmen en düşük aylığın altına kaldı. Söz konusu bu durum da yaklaşık olarak 1.8 milyon emeklinin refah seviyesinde herhangi bir değişiklik olmaması anlamı taşıyor. Yine verilen bilgilere göre 2 milyon emekli de belirlenen oranın altında zam alabilecek.

Kök aylığı 9 bin 610 Türk Lirası'nın altında olanların zam oranı yüzde 24,73'ün altında olacak. Örnek vermek gerekirse 8 bin 500 Türk Lirası şeklinde olan bir emekli aylığı, yüzde 24, 73'lük zam ile birlikte 10 bin 602 Türk Lirası'na çıkacak. Söz konusu bu durum da sadece 600 TL'lik bir artış anlamı taşıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BEKLENTİLER NE YÖNDE?

Milyonlarca kişi tarafından adeta dört gözle beklenen en düşük emekli aylığı için rakam, ekonomi yönetiminin hesaplamaları sonrası bütçe dengesi çerçevesinde belirlenmiş olacak. En düşük emekli aylığının 12 bin Türk Lirası ile 13 bin Türk Lirası aralığında belirlenmesi bekleniyor. Ayrıca yüzde 24,73'lük zam göz önüne alındığı zaman pek çok kişiyi yakından ilgilendiren en düşük emekli maaşının 12 bin 500 Türk Lirası civarına yükseltilmesi görüşü ağırlık kazandı.

 

Yeşilçam oyuncusu Nuri Alço da ev sahibiyle mahkemelik oldu! Kira kavgaları bitmek bilmiyor!

Avrupa'da bir Euro'ya konut alınabilir mi? İşte avantajları ve dezavantajları!

Merkez Bankası resmen tarihi verdi. Dolarda deprem 41,41 TL...