06 / 05 / 2024

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte son dakika detayları...



NTV'de yer alan habere göre, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören kanun teklifini TBMM'ye sundu. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre, "Önümüzdeki hafta bu konuyu bitiriyoruz." şeklinde konuşan Mustafa Elitaş, yasa teklifinin 16 madde olduğunu ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 Türk Lirası olacağını açıkladı.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM ye sunuldu!

"7 BİN 500 TL ÜZERİNDEKİ MAAŞLAR AYNI KALACAK"

Diğer bir yandan "Diğer emeklilerin maaşlarında herhangi bir değişiklik olacak mı?" sorusunu da cevaplayan Mustafa Elitaş, 7 bin 500 Türk Lirası üzerinde maaş alan emeklilerin maaşlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Mustafa Elitaş, "Bugün sunacağımız yasa teklifimiz 16 madde. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak." diyerek, bu düzenlemeden SGK, Bağ-Kur ve EYT'den 7 bin 500 liranın altında emekli aylığı olanların da yararlanacağını söyledi.

Açıklamasında söz konusu düzenlemeden  11 milyona yakın vatandaşın yararlanacağını söyleyen Mustafa Elitaş, 6 milyonluk kısmın 2 bin liraya yakın bir artıştan yararlanacağını kaydetti. Elitaş, 7 bin 500 TL altında kim varsa 7 bin 500 liraya çıkmış olacağını söyledi.

Açıklamasında geçici işçilerin çalıştığı kurumlarda kadrolu olabilmeleri için de düzenleme yaptıklarını söyleyen Mustafa Elitaş, kanun çervesindeki hesaplama yöntemlerine göre, 7 bin 500 TL üzerinde maaş alanların maaşı aynı düzeyde kalacağını söyledi.

Asgari ücrete son dakika zam müjdesi! Olası ücret tek tek hesaplandı! Hemen bakın!

En az 4 milyon emekliye son dakika zam müjdesi! Zamlı maaşlar işte tam da bu tarihte hesaplara yatacak! Hemen bakın!

Zamlı emekli maaşında tarih belli oldu! Tarihi duyan emekliler bayramı erken yaşadı!

 


Geri Dön