05 / 05 / 2024

Zamlı emekli maaşında tarih belli oldu! Tarihi duyan emekliler bayramı erken yaşadı!

Zamlı emekli maaşında tarih belli oldu! Tarihi duyan emekliler bayramı erken yaşadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli aylığını 7.500 liraya çıkaracaklarını açıklamasından sonra AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu merakla beklenen tarihi duyurdu. Akbaşoğlu, "Biz AK Parti olarak konuyla ilgili ön çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki hafta yasalaştırılmasın



AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu en düşük emekli maaşının 7.500 liraya yükseltilmesiyle ilgili, "Biz AK Parti olarak konuya ilişkin ön çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7.500 TL OLUYOR

Ocak 2023 zammıyla birlikte 5.500 lira olan en düşük emekli aylığı için yeni zam talebi karşılık buldu. EYT dahil milyonlarca emekliyi sevindiren açıklama dün akşam katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, "Gerekli çalışmamızı yaptık ve şimdi burada açıklayacağım. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira olacak. 5 bin 500 lira olan emekli maaşını ı 2 bin lira artırıyoruz" dedi.

Zamlı emekli maaşında tarih belli oldu! Tarihi duyan emekliler bayramı erken yaşadı!

AK PARTİ’DEN EMEKLİ MAAŞI ZAMMI AÇIKLAMASI

Bu gelişmenin ardından en düşük emekli maaşına ne zaman zam yapılacağı sorgulanıyordu. Düzenleme için harekete geçilmesinin ardından konuyla ilgili açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Emeklilerin aylıklarına yapılacak zam ile ilgili, "Biz AK Parti grubu olarak konuya ilişkin ön çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki hafta bu çalışmanın kanunlaşmasını ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

İşte detaylar...


Geri Dön