Kent Haberleri

En düşük emekli maaşı 12 bin TL olacak, seyyanen 2 bin TL de zam yapılacak! Emekli maaşlarında son dakika gelişmesi!

AK Parti, en düşük emekli maaşını 10 binden 12 bin TL’ye çıkarmak için çalışmalarını sürdürürken, tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zammı da masaya yatırıldı. İşte ayrıntılar...

AK Parti, 2023 Genel Seçimleri'nden önce en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye yükseltmişti. O günden sonra en düşük emekli aylıklarında yaşanan sorunlar sık sık gündem oluyor. AK Partiler ise bu durumu "Düğmeyi baştan yanlış ilikledik. Seçim öncesi yaptığımız bu adımın sonuçlarını düşünmeden yaptık. Şimdi işin içinden çıkamıyoruz" diyerek açıklıyor. 

Emekli maaşlarına yapılacak Temmuz zammının ardından, gözler en düşük emekli maaşlarına çevrildi. 

Ekonomimcom'dan Besti Karalar'ın haberine göre; AK Parti en düşük emekli maaşlarını 10 binden 12 bin TL’ye çıkarılmasına ilişkin çalışmaları Perşembe gününe kadar sürdürecek. 

2 BİN TL SEYYANEN ZAM

En düşük emekli maaşına zam yapılması gündemden düşmezken, 2 bin liralık seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılması da şu an tartışılıyor. Fakat tüm emeklilere yansımasının henüz karara bağlanmadığı ifade ediliyor.

Ocak 2024’te yeniden en düşük emekli maaşı 10 bin Türk Lirası'na yükseltilmişti. AK Parti seçim yatırımı olarak aldığı kararın şimdi olumsuz sonuçlarını değerlendiriyor. 

KÖK MAAŞ SORUNU İÇİN FORMÜL ARANIYOR 

AK Parti, kök maaş sorununu tamamen ortadan kaldırmak amacıyla yeni formül aramaya başladı. Emeklilerin maaş zamları kök maaş üzerinden yapılıyor. 

AK Parti,  bir taraftan kök maaş ile ilgili köklü çözüm arayışlarına devam ederken; bir yandan da  en düşük emekli maaşını 10 TL’den 12 bin TL’ye yükseltmeyi planlıyor. 

Diğer taraftan  tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zam da masaya yatırılmış durumda. AK Parti kaynakları, “tüm emeklilere yanması konusunu tartışıyoruz, ama ortada alınmış bir karar yok” ifadelerine yer verdi. 

En düşük emekli maaşı alanlar için  yapılacak düzenlemeden yaklaşık 1 milyon 610 bin kişinin faydalanacağı belirtildi. 

Kiralarda zam sınırı kalktı, piyasa karıştı! Yüzde 65 artış kira sorununa çözüm olacak mı? 

10 GYO şirketi yatırımcılarına yüzde 116 kazandırdı!

Yüzde 40 artacak. Un, süt, et, yoğurt, ekmek, çay hepsine tek tek zam gelmişti. Bir zam da ona geliyor